6 handige tips voor een zorgeloze verhuis

  • 8jun
    Gepost in andere

    Heb je onlangs een nieuw huis aangeschaft, of misschien ga je een nieuwe huurwoning betrekken? Een verhuis is altijd spannend! Een nieuw pand om in te richten, andere buren en een hele wijk om opnieuw te ontdekken. Er komt bij een verhuis echter ook altijd heel wat kijken. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zo veel, dat je misschien door het bos de bomen niet meer ziet. Met onderstaande tips proberen we jouw verhuis structuur te geven.

    1. Stel een verhuisplan op

    Om de overdracht van al je spullen zo efficiënt mogelijk aan te pakken, is het raadzaam een verhuisplan op te stellen. In zo’n plan kun je bijvoorbeeld je nieuwe huis op schaal tekenen en alvast een grove indeling maken. Zo kan je plannen welke ruimte je eerst in zult richten, zodat je straks niet overdonderd raakt door die gigantische berg spullen. In dit plan kun je ook een aantal vaste onderdelen opnemen.

    2. Maak een lijstje van al je spullen

    We raden aan om op voorhand al een lijst op te stellen van al je spullen. Je kan dit lijstje ook onderverdelen in bijvoorbeeld meubilair, keukengerei en servies, badkamerartikelen, kleding en overige spulletjes. Het zal je nog verbazen hoeveel gerief je eigenlijk bezit. Een (groot) deel ervan ligt momenteel hoogstwaarschijnlijk ergens opgeslagen waar je het niet direct ziet. Door hiervan een inventaris op te stellen, blijf je het overzicht bewaren.

    3. Pak alles op een overzichtelijke wijze in

    In plaats van alle bovengenoemde spullen zomaar in dozen te steken, kun je per categorie dozen maken en de inhoud ervan noteren op de doos zelf. Dit scheelt niet alleen veel tijd wanneer je straks alles op locatie hebt, maar het voorkomt ook dat er iets stuk gaat door een onvoorzichtige behandeling ervan.

    4. Opteer eventueel voor een verhuisbedrijf

    Het lijkt aanvankelijk eenvoudiger om zelf een verhuiswagen in te huren en alles zelf te verhuizen. Onderschat echter niet de veelvoud aan dozen en meubilair. Je zal waarschijnlijk meermaals heen en weer moeten rijden. Is je nieuwe onderkomen redelijk ver gelegen van je oude huis, dan kunnen de transportkosten aardig oplopen. Het kan daarom uiteindelijk toch voordeliger zijn, om te overwegen een verhuisfirma in te schakelen. Soms komen de kosten hiervoor lager uit dan wanneer alles zelf zou regelen. Bovendien heb je dan ook in één keer al je spullen op locatie, en dat scheelt echt een hoop tijd.

    5. Vervang de sloten in je nieuwe woning

    Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar eens je verhuisd bent, vervang dan de sloten van je nieuwe woning. Je het immers geen idee of er misschien nog andere personen toegang hebben tot je nieuwe pand. Mensen geven vaak reservesleutels aan vrienden, familieleden en buren in geval van nood of voor praktische zaken. Het verdient dus aanbeveling je woning te voorzien van nieuwe sloten, om er zeker van te zijn dat vreemden geen toegang hebben.

    6. Maak meteen werk van verbeterpunten

    Is er een bouwkundige keuring opgesteld en komen hier verbeterpunten uit naar voren, dan kun je deze best meteen uitvoeren, indien mogelijk voor de eigenlijke inrichting van je woning.. Wanneer je huis al vol staat met spullen, is dit immers een stuk lastiger.

    Met bovengenoemde tips kom je al een heel eind. Mocht je echter nog meer zaken geregeld willen hebben, bijvoorbeeld een aanbouw realiseren om het huis groter te maken, dan is het verstandig ook dit te regelen voordat je verhuist.

    Zou je graag willen weten of je in aanmerking komt voor een financiering, dan kan WoonHypotheek je hier uitstekend bij helpen. Wij kunnen bij 25 verschillende kredietverstrekkers veruit de beste en meest passende lening voor je vinden. Heb je behoefte aan advies op maat? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

    MEER ADVIES IN ANDERE