Meest voorkomende fouten bij verhuizen

  • 6sep
    Gepost in andere

    Onderzoek na onderzoek wijst uit: verhuizen is een van de meest stressvolle momenten in ons leven. Een verhuizing staat zelfs in de top drie van ergste stressmomenten. Er komt heel wat administratie en organisatie bij kijken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een verhuizing minder stressvol te maken, bijvoorbeeld door te leren van andermans fouten. In dit artikel hebben we de meest voorkomende verhuisfouten op een rijtje gezet, die je met een paar simpele stappen kan vermijden.

    Onvoldoende voorbereiding

    Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt weleens gezegd. En dat gaat zeker op bij een verhuizing. Veel gezinnen die gaan verhuizen, doen dat zonder een goed plan, en dat is vragen om problemen. Neem daarom voldoende tijd om de verhuizing te plannen en een duidelijk overzicht te maken van alle dingen die moeten gebeuren. Maak ook een goede tijdsplanning en eventuele to-do lijstjes.

    Een goed doordachte en uitgewerkte voorbereiding doet wonderen voor de verhuizing. Zo is het niet alleen makkelijker om de verhuizing stapsgewijs uit te voeren, maar zorgt het ook voor veel meer innerlijke rust.

    Verkeerd inpakken

    Iedere ervaren verhuizer weet: inpakken is een kunst. Inpakken kost veel tijd en vaak net iets meer dan dat je er in eerste instantie voor hebt uitgetrokken. Een veelvoorkomende fout is dan ook dat er te laat wordt ingepakt. Bovendien komt het geregeld voor dat mensen tijdens het inpakken er ineens achter komen dat er een hoop spullen zijn die eigenlijk rijp zijn voor het stort.

    Denk daarom goed na over alle spullen die je meeneemt naar je nieuwe woonst en gooi vóór de verhuizing alle spullen weg die je niet meer kan of zal gebruiken. Dit scheelt een hoop gedoe en maakt het inpakken bovendien een stuk gemakkelijker. Een extra tip: zorg ervoor dat je op de dag van de verhuizing niets meer hoeft in te pakken, want dat zorgt voor extra stress, die je op deze belangrijke dag natuurlijk kan missen als kiespijn.

    De spullen die wel meegaan, moeten natuurlijk ook goed aankomen. Het is dan ook erg belangrijk om goed in te pakken. Verpak spullen vooral in dozen en maak zo weinig mogelijk gebruik van plastic zakken of vuilniszakken. Houd er rekening mee dat een doos ook getild moet worden, dus pak de dozen niet te zwaar in. Gebruik bij voorkeur dozen die allemaal dezelfde maat hebben. Dat maakt het een stuk makkelijker om te stapelen in de verhuiswagen.

    Geef een adreswijziging tijdig door

    Er zijn veel dingen die je meestal pas na de verhuizing kan doen. Van het inrichten van de kamers tot het aansluiten van de nieuwe internetverbinding. Toch zijn er genoeg zaken die op voorhand geregeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het doorgeven van een adreswijziging. Het komt erg vaak voor dat mensen pas als ze in de nieuwe woning wonen een adreswijziging doorgeven.

    Neem ruim de tijd om contracten over te zetten en iedereen op de hoogte te brengen van de aanstaande verhuizing.

    MEER ADVIES IN ANDERE