Herschrijven Hypotheeklening

Misschien hebt u reeds enkele jaren een woning waar u met uw gezin een gelukkig leven leidt. Misschien hebt u er destijds een hypotheeklening voor afgesloten bij uw bankinstelling om nu te kunnen genieten van deze woonst. Maar wat als de rentevoet nu ondertussen is gedaald? Kan u hiervan nog de vruchten van plukken. Kan u uw oude hypotheeklening heronderhandelen of laten herschrijven? Lees het hieronder.

Dalende rentevoeten – De huidige trend… een de ideale aanzet?

Het is nu eenmaal niet meer te negeren, de kranten en nieuwsberichten staan er vol van: de rentevoeten zijn het afgelopen jaar aanzienlijk gedaald. Goed nieuws voor diegenen die nu een hypotheeklening willen afsluiten, minder goed nieuws voor diegenen die deze reeds hebben afgesloten… of niet? 

Hypotheekverstrekkers laten het toe om uw hypotheeklening te heronderhandelen of herschrijven.

Om hieraan echter te beginnen, doet u er goed aan eerst antwoord te vinden op enkele vragen, waarbij Woonhypotheek u met plezier helpt. De vuistregel is immers dat dit uitsluitend interessant kan zijn als u nog 10 jaar of meer dient af te betalen. Is uw antwoord hierop positief? Dan dient u te kijken naar de huidige rentevoet. Bedraagt het verschil tussen deze rente en die u voor ogen hebt 1 procent of meer op jaarbasis? Dan kan u een herberekening overwegen.

Vergelijk geen appelen met peren: houdt rekening met de vaste en de variabele rentevoet!

Bent u volop bezig met het overwegen van een heronderhandeling van uw hypotheeklening? Dan is het van groot belang dat ook correct vergelijkt. Hebt u momenteel een vaste rentevoet, dan is vanzelfsprekend zo dat u deze niet dient te vergelijken met de huidige variabele rentevoet en omgekeerd. 

Overweegt u echter om uw vaste rentevoet in te ruilen voor een variabele rentevoet, omdat die vandaag lager ligt? Dan is het belang uzelf af te vragen of deze stap u inderdaad goedgezind is. U riskeert immers stijgende maandelijkse aflossingen, vanaf het moment dat de rentevoeten opnieuw stijgen.

En last but not least: een hypotheeklening heronderhandelen of herschrijven gaat  op zich ook gepaard  met enkele kosten. Zo zijn er de handlichtingskosten die betrekking hebben op de opheffing van uw bestaande hypotheek, de hypotheekkosten zoals notariskosten, en registratierechten en de gewoonlijke dossierkosten, die ook tot een aanzienlijk bedrag kunnen oplopen.

Uw hypotheeklening heronderhandelen of herschrijven?

Vraag Woonhypotheek om advies. Het spreekt voor zich dat u ook wilt genieten van de steeds dalende rentevoet. Waarom ook niet? Echter betekent dit niet voor iedereen een positieve overstap. Bovendien vergt uw huidige hypotheeklening of woonkrediet heronderhandelen of herschrijven de nodige portie expertise en ervaring. Bij Woonhypotheek bent u daarom aan het juiste adres: wij berekenen voor u of u hiermee gebaat bent of niet, zodat u vooraf weet waaraan u zich kan verwachten.

Voor verdere informatie omtrent uw hypotheeklening kan u ons altijd contacteren via het telefoonnummer 03/770.52.01 of via het e-mailadres info@woonhypotheek.be. Ook voor een afspraak bij u thuis kan u ons steeds via deze wegen bereiken.
Onze specialisten trachten u zo snel mogelijk verder te helpen en staan u graag met raad en daad bij om tot een zo goed mogelijk oplossing te komen!