5 tips om je huis sneller te verkopen

 • 14jul
  Gepost in andere

  Heb je je droomhuis gevonden en ga je binnenkort verhuizen? Maar moet je eerst nog je huidige woning verkopen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je dit het liefst zo snel mogelijk geregeld hebt, zodat je ook financieel weer ademruimte hebt. Dit geldt des te meer als je je nieuwe woonst al betrokken hebt, omdat je dan hoogstwaarschijnlijk te lijden hebt onder dubbele maandlasten. Een kostelijk en vervelend probleem!

  Om je een beetje op weg te helpen, hebben bij alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je zullen helpen om de verkoop van je oude woning te bespoedigen. Veel mensen willen het liefst vandaag nog hun huis verkopen, maar houden helaas geen rekening met bepaalde zaken die van belang zijn bij de verkoop. Dit kan een behoorlijk vertragende werking hebben op het proces. Lees alles dus even rustig door en misschien herken ook jij enkele verbeterpunten!

  1. Voorzie in de nodige documenten die verplicht zijn bij de verkoop

  Je zult heel wat attesten moeten kunnen overleggen aan potentiële kopers. Welke dit precies zijn kun je opvragen bij de bevoegde instanties in het gewest, de stad of gemeente waarin je woonachtig bent. De wetgeving in de verschillende gewesten is niet gelijk betreffende de verschillende richtlijnen, bewijsstukken en coderingen. Daarom is het van belang dat je goed op de hoogte bent van de formaliteiten, omdat je het verkoopproces anders behoorlijk kunt vertragen.

  2. Adverteer je woning via geschikte media

  Als je er zeker van wilt zijn dat je kopers aantrekt, is het van groot belang dat het duidelijk is dat je woning te koop staat. Het makkelijkst is een verkoopmakelaar in te schakelen die de volledige “marketing” van je woning in handen neemt.. Er zullen foto’s moeten gemaakt worden, een adequate omschrijving van je woning, het huis moet worden opgemeten en alles dient op gepaste wijze getoond te worden aan potentiële kopers. Doe je dit zelf, zorg er dan voor dat de informatie zowel aantrekkelijk als volledig is.

  3. Een opgeruimd huis is een aantrekkelijk huis

  Komen er eenmaal mensen bezichtigen, zorg er dan te allen tijde voor dat je huis netjes en proper is. Kopers moeten zich kunnen inbeelden hoe het huis er zal uitzien wanneer zij de woning mogelijkerwijs zullen betrekken. Indien het vol staat met spullen, of er ligt troep her en der verspreid, dan maakt dit alles behalve een goede indruk. Houd dus een grote schoonmaakbeurt. Dit is overigens niet alleen goed voor je verkoopkansen, maar ook voor je geest. Een opgeruimd huis is immers een opgeruimde geest!

  4. Verberg persoonlijke eigendommen en memorabilia

  Het beste is zaken als foto’s en herinneringen uit het zicht te halen. Zoals eerder vermeld, moeten kopers zich een voorstelling kunnen maken van de ruimte zoals zij het graag willen. Hoe zeer je ook verknocht bent aan bepaalde persoonlijke eigendommen, je kunt de emotionele band met je woning het beste nu al verbreken. Zodra het namelijk verkocht is, zul je toch sowieso moeten verhuizen…

  5. Fris het interieur op

  Is de inrichting van je woning enigszins gedateerd? Dan kan het zeer raadzaam zijn, om te investeren in een fris nieuw interieur. Dit hoeft niet duur te zijn: een lichte kleur verf op de muren om het geheel groter te doen ogen, doet al wonderen. Een handige optie is overigens het tijdelijk huren van modern meubilair. Je eigen meubilair kun je desnoods tijdelijk opslaan, of misschien staat dit al in je nieuwe woning. Op deze wijze creëer je een frisse moderne ruimte, met een lage investering.

  Informatie over het overzetten van je hypotheek?

  Verhuizen betekent automatisch dat je je hypotheek zult moeten overzetten. Naast de verhuis en de verkoop, kan het zijn dat je hier graag wat assistentie bij wil, omdat het allemaal gewoonweg heel veel tijd in beslag neemt. Woonhypotheek.be kan al je zorgen op dit gebied uit handen nemen. Wij werken samen met meer dan 25 aanbieders van hypotheken en vinden zo gegarandeerd de beste en meest goedkope oplossing. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden!

  MEER ADVIES IN ANDERE