Aflossing hypothecaire lening: wat is de ideale aflossingstermijn voor jou?

 • 9sep
  Gepost in andere

  Ben je starter en wil je graag dit jaar nog een huis aanschaffen? Of ben je al de eigenaar van een koopwoning, maar wil je misschien je lening herzien? Dan is het een wijs besluit om even stil te staan bij jouw ideale hypothecaire krediet.

  Als je zou mogen kiezen, wat zou dan een goede aflossingstermijn zijn? In dit artikel leggen wij enkele zaken aan je voor die van invloed zijn op je lening. Zo kun je voor jezelf goed beslissen, of een krediet bij je bestedingspatroon en wensen past.

  Hoe bepaal je wat je kunt uitgeven?

  Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, dan is het natuurlijk van belang dat de lening past bij de hoogte van zowel je inkomsten als je uitgaven. Een huis kopen is één van de meest belangrijke momenten van je leven, dus je doet er goed aan om stil te staan bij je mogelijkheden.

  Wij raden altijd aan vast voor jezelf een overzicht te maken van al je lasten en het geld dat overblijft voor het betalen van je maandelijkse aflossing. Uiteraard kan WoonHypotheek je hier prima bij assisteren met behulp van een simulatie.

  Hypothecaire kredieten bestaan in vele vormen en maten

  Hypotheken zijn tegenwoordig zeer veelzijdig. Zo kun je kiezen voor een hypothecair krediet waarbij je niets aflost, een deel of juist alles gedurende de looptijd. Daarnaast raden wij ook altijd aan meerdere banken te overwegen, want elke hypotheekverstrekker hanteert andere voorwaarden.

  Let ook zeker op de hoogte van de rentevoet, want deze bepaalt ook een groot deel van het bedrag dat je maandelijks zult moeten terugbetalen.

  Wat is een ideale aflossingstermijn?

  Indien je op het moment nog niet zoveel verdient, bijvoorbeeld omdat je net je carrière bent gestart, dan kan het verstandig zijn om een hypotheek af te sluiten waar je gedurende de looptijd meer voor gaat aflossen. Je kunt dan na een aantal jaar je aflossingsbedrag verhogen, terwijl je aan het begin alleen rente betaalt.

  Andersom kun je ook opteren voor een hypothecair krediet waarbij je juist in de beginjaren veel aflost, zodat je er later rustiger bij zit. Dit is weer geschikt in gevallen waarin je ervan uitgaat dat je op latere termijn minder in zult kunnen leggen, bijvoorbeeld wanneer je de pensioenleeftijd bereikt. Indien je hier vragen over hebt, dan beantwoorden wij deze graag voor je.

  WoonHypotheek zoekt voor jou de best passende lening

  Leningen kunnen geheel op maat worden samengesteld, zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat je een lening afsluit die precies bij jouw persoonlijke situatie past. WoonHypotheek neemt samen met jou je gehele financiële plaatje onder de loep, waarbij we uiteraard ook goed kijken naar jouw voorkeuren en wensen. Misschien ben je aan het overwegen een tweede woning aan te schaffen? Ook in dergelijke gevallen schieten wij je te hulp.

  Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op om een afspraak in te plannen. Wij laten je weten welke informatie je nodig hebt, zodat we samen jouw toekomstdroom kunnen realiseren.

  MEER ADVIES IN ANDERE