Een casco woning kopen: goed idee of niet? Alle voor- en nadelen op een rij

 • 11sep
  Gepost in andere

  Als je een huis gaat kopen, dan kom je er al gauw achter dat er veel verschillende woningen beschikbaar zijn. Van gloednieuwe sleutel-op-de-deur woningen, oude herenhuizen tot volledig kale gebouwen die je zelf nog kan veranderen en inrichten.

  Die laatste categorie is wat men een casco woning noemt. Ben je een handige klusser en heb je graag zelf de nodige controle over de afwerking van je huis? Dan is een casco woning waarschijnlijk iets voor jou!

  Wat is een casco woning precies?

  Een casco woning is een woning, die op dit moment niet veel meer dan slechts wind- en waterdicht is. De benaming is ook uit het Spaans ontleend: casco in het Spaans betekent namelijk scheepsromp. En dit klopt ook wel: een casco woning heeft wel wat weg van een skelet. Bij een casco woning zijn in ieder geval de dragende onderdelen reeds geconstrueerd en is de buitenafwerking reeds in orde.

  Maar de rest zal nog worden gedaan door de koper dus. Denk aan het leggen van leidingen en elektriciteit, vloeren en ook het geheel inrichten van ruimten zoals de badkamer en keuken.

  Op deze manier kun je erg veel geld besparen, als je een beetje handig bent in dit soort zaken. Bijvoorbeeld je materialen goedkoop inkopen, tweedehands keukens en badkamers zoeken en zelf bepaalde zaken aanleggen en renoveren.

  Hoe je met een casco woning veel geld kunt besparen

  Jij bent uiteindelijk degene die over de totale afwerking beslist. Je kunt dus ook besluiten er wat langer over te doen en je budget over een periode uit te smeren. Dan kun je alsnog materialen van hoge kwaliteit gebruiken, zonder dat dit je nu een enorme rib uit je lijf kost. Zo heb je nog wat financiële ademruimte en zal de renovatie je niet onnodig veel stress opleveren.

  Let wel goed op onderlinge verschillen in afwerking

  Casco woningen kunnen onderling nog wel eens verschillen. Soms krijg je een woning waar al redelijk veel in gedaan is, dan hoef je zelf alleen maar bepaalde ruimten af te werken. Maar over het algemeen kun je er beter vanuit gaan, dat je zelf nog een hoop werk moet verrichten. In principe zal je zeker rekening moeten houden met de volgende zaken:

  • Het leggen van vloeren
  • Het betegelen van ruimten
  • Binnen alle deuren installeren
  • Een keuken installeren
  • Een badkamer installeren
  • De aansluitingen voor de meterkast en nutsvoorzieningen aanleggen
  • Het elektriciteitsnet aanleggen
  • De verwarming installeren

  In bepaalde gevallen zal je nog meer moeten doen, zoals buitendeuren en kozijnen plaatsen, de riolering deels in orde maken, isolatie aanbrengen, trappen plaatsen enzovoorts. Bekijk dus heel goed de advertentie of bespreek met je aankoopmakelaar goed wat je wel en niet aan kunt. Anders kan een casco woning veel extra kosten opleveren in plaats van die gewilde besparing.

  Wil jij de uitdaging aangaan?

  WoonHypotheek helpt je vast graag op weg met je financiële opties en mogelijkheden. Indien je goed weet wat je wel en niet aan kunt, dan kunnen wij voor je op papier zetten hoe hoog je budget zal zijn. Dan kun je met een gerust hart gaan zoeken naar geschikte casco woningen, om geheel naar eigen wens op te knappen. Neem gerust even contact op met onze specialisten.  Vrijblijvend advies nodig? Bel op 0471/79.82.11 en wij plannen direct een afspraak met je in.
  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN ANDERE