Eerste woning kopen? Wacht niet te lang!

 • 12jul
  Gepost in andere

  Klaar om je eerste aankoop in vastgoed te doen en jouw eerste stek te kopen die helemaal van jou is? Onze ultieme tip: wacht er niet té lang mee. Je ouders zullen vast en zeker gewacht hebben om een woning te kopen als er een gezinsuitbreiding aan te pas kwam. Vandaag de dag is dat idee helemaal van de baan: ook vrijgezellen of koppels zonder kinderen kopen vastgoed. De banken zijn eveneens op de hoogte van deze trend en zullen tegenwoordig meer geneigd zijn om een alleenstaande een lening toe te wijzen.

  Vroeg investeren: de voordelen

  Hoe vroeger je investeert in vastgoed, hoe beter! Maar waarom zou je zo’n grote beslissing op jonge leeftijd te maken? Enkele voordelen.

  Je leert geld beheren

  Vastgoed kopen is een handige manier om te leren sparen, investeren en je uitgaven te beheren. Zo leer je al op jonge leeftijd hoe je om moet gaan met grote sommen geld en hoe je hier het meeste uit kan halen.

  Je kan een kleine som lenen

  Bij een eerste aankoop ga je meestal voor een kleinere en iets goedkopere woning. Dat betekent ook dat je niet zo’n grote hypothecaire lening moet afsluiten en banken dus meer geneigd zijn om die lening aan jou te geven.

  Je kan een lening spreiden

  Ook kan je kiezen om je lening terug te betalen over een lange periode tot maar liefst 20 tot 25 jaar. De maandelijkse lasten worden hierdoor kleiner, waardoor je meer geld hebt voor andere dingen.

  Eerste aankoop vastgoed: waarop moet je letten?

  Zelf intrekken of opbrengstpand?

  Eerst en vooral is het belangrijk om te beslissen of je zelf in de woning gaat leven of dat je deze gebruikt als investering met onmiddellijke ROI. Meestal zullen jonge mensen een woning kopen om er zelf in te trekken. Héél slim, want dan zal je geen huur meer moeten betalen en kan je dus investeren in een persoonlijk eigendom. Maar ook een woning kopen om deze erna te verhuren is een goed plan. En ook banken zijn het hier mee eens. Het is een handige manier om passieve inkomsten te genereren om ze erna eventueel te herinvesteren.

  Ga voor een energiezuinige woning

  De energiewaarde van je woning is erg belangrijk, misschien zelfs belangrijker dan de staat van de keuken of badkamer. Je wilt namelijk koste wat kost hoge verwarmings- en of elektriciteitskosten vermijden. En ook de bank zal meer tevreden zijn als je gaat voor een energiezuinig pand.

  Is de woning inclusief zonnepanelen? Nog beter! Een energiezuinige woning stijgt bovendien enorm in waarde, waardoor je later het kan verkopen voor een uitstekende prijs.

  Woonhypotheek helpt je aan een eerste woning

  Ben je klaar om de stap te zetten? Woonhypotheek helpt je graag met je zoektocht naar de beste hypothecaire lening! Onze experts zoeken voor jou de meest voordelige leningen op, zodat jouw eerste aankoop een succes wordt! Wil je graag eens praten met een specialist over de mogelijkheden? Contacteer Woonhypotheek voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

  MEER ADVIES IN ANDERE