Geraakt je huis niet verkocht? Dit zijn mogelijke oorzaken

 • 8feb
  Gepost in andere

  Heb je onlangs je huis te koop aangeboden, maar wil het op de één of andere manier niet zo vlotten? Of overweeg je je woning te verkopen, omdat je allicht al een andere woning hebt gevonden? In beide gevallen is het handig, als je dan wat extra stappen onderneemt om je huis zo snel als mogelijk van de hand te doen. In dit artikel geven wij je handige tips, om dit voor elkaar te krijgen.

  Is de vraagprijs realistisch?

  De eerste factor die zeer bepalend is voor het resultaat, is de prijs die je voor de woning vraagt. Als je te hoog inzet, dan heb je kans dat je vrijwel geen bezichtigingen krijgt. Een te lage prijs zal weer resulteren in veel zogeheten onzinbiedingen. Het beste is om woningen in de buurt te bekijken, die redelijk gelijk zijn aan jouw woningen. Op basis daarvan kun je veelal tot een realistische en goede prijs komen.

  De eerste indruk bepaalt een deel van je succes

  Wanneer kopers naar je woning toelopen voor een bezichtiging, dan is een deel van hun interesse reeds bepaald. Daarom zorg je er het beste voor, dat het exterieur van je woning in goede staat is. Heb je ook een tuin? Maak deze dan ook mooi proper, zodat je woning een welkome eerste indruk achterlaat. Dan hebben mensen vast het gevoel in een gezellig huis binnen te wandelen!

  Zorg voor een netjes en opgeruimd huis

  Nadat de kijkers eenmaal de drempel hebben overschreden, dan is het wel zo fijn als het interieur van je woning net zo netjes is als het exterieur. Ruim dus zeker voor eventuele bezichtigingen je huis goed op. Haal alle overbodige spullen weg, want eenvoud verkoopt het beste. Hierdoor creëer je ook meteen ruimte en dit zorgt voor het nodige overzicht. Ook niet onbelangrijk: haal het liefste persoonlijke spullen uit het zicht. Mensen moeten zich kunnen inleven in hun nieuwe woning.

  Wanneer verkoop je je woning het beste?

  De meest gunstige periode voor het verkopen van je woning is doorgaans de lente. Het is dan nog niet te warm, maar alles bloeit op en de zon gaat weer schijnen. Daarentegen is het ook goed mogelijk, om in andere maanden je woning te verkopen. Let vooral bij het nemen van foto’s op lichtinval en kies het liefst een zonnige dag, zodat je woning mooi uitkomt.

  Kies een goede makelaar

  Wanneer je het liefste gegarandeerd succes boekt, dan raden wij je aan om een solide makelaar te kiezen. Vooral regionale makelaars zijn bedreven in het goed inschatten van je woning, waardoor de kans op een hoge aanschafwaarde hoger wordt. Daarnaast neemt een makelaar al je werk uit handen, zodat jij enkel hoeft af te wachten op het goede nieuws.

  Zorg altijd voor goede foto’s en eventueel een filmpje

  Wanneer je je woning online zet, zorg dan absoluut voor goed beeldmateriaal. Mensen willen weten waar ze een bezichtiging voor aanvragen, dus zorg ervoor dat je woning fraai wordt afgebeeld. Hierdoor kan je zomaar het aantal bezichtigingen verdubbelen. Let bij het nemen van foto’s op lichtinval en speel hiermee, om juist de mooiste aspecten van je huis naar voren te brengen.

  Plan bezoekers tegelijk

  Wanneer je meerdere bezichtigingen op overlappende tijdstippen plant, dan zullen mensen zich eerder geneigd voelen te bieden. Waarom? Omdat er sprake is van competitie. Hierdoor is de kans groter, dat potentiële kopers tegen elkaar op gaan bieden.

  Wil je meer weten, neem dan zeker eens contact op met WoonHypotheek. Wij kunnen je gehele financiële plaatje onder de loep nemen en jou persoonlijk adviseren over de beste optie.

  MEER ADVIES IN ANDERE