Hoe belangrijk zijn tuin en terras voor de waarde van een woning?

 • 16jul
  Gepost in andere

  Een mooie tuin is een meerwaarde als het aankomt op wooncomfort en kwaliteit van leven. Maar hoe belangrijk zijn tuin en terras eigenlijk voor de waarde van een woning?

  Feitelijk gezien kunnen we stellen dat een huis met tuin vaak ook een behoorlijk prijskaartje heeft. Zeker als de tuin op de juiste manier is ingericht en het terras van alle gemakken is voorzien.

  Woningwaarde omhoog met het aanleggen van een mooie tuin en terras

  Juist omdat er veel vraag is naar woningen met een tuin, kan de prijs op de woningmarkt behoorlijk oplopen. Daarmee zijn zowel tuin als terras belangrijk voor de waarde van het huis. Mensen geven de voorkeur aan een huis met tuin omdat ze op deze manier kunnen beschikken over hun eigen oase in het groen.

  Een plaats waar kinderen en kleinkinderen veilig kunnen opgroeien, maar ook een plek waar een gezellig samenzijn mogelijk is. Niet alleen in de zomerperiode, maar ook steeds vaker in de winter. Er zijn dan ook veel mensen die de woningwaarde laten stijgen door het laten plaatsen van een serre of een veranda.

  De waarde van uw woning laten stijgen met het aanleggen van een tuin of zonneterras

  Een mooie groene tuin of een comfortabel zonneterras biedt meerwaarde. Dat geldt natuurlijk ook voor het laten plaatsen van een zwembad of een jacuzzi. Hiermee kunt u de waarde van uw woning aanzienlijk opwaarderen. De inrichting van uw tuin bepaald u natuurlijk zelf.

  Wilt u een tuin of terras laten aanleggen om een betere verkoopprijs te kunnen ontvangen? Zorg er dan voor dat de tuin of het terras vooral neutraal en praktisch wordt aangelegd of ingericht. Zo valt de buitenruimte vaak ook bij potentiële kopers in de smaak.

  Groene hagen om de privacy te waarborgen op het terras of in de tuin zijn een prima idee. Ook dit levert een belangrijke bijdrage aan de waarde van de woning.

  Investeren in tuinaanleg om de waarde van het huis te laten stijgen

  Het laten aanleggen van een mooie tuin of een zonnig terras kost geld. Geld wat u misschien niet voorhanden heeft op het moment dat u het nodig heeft. Want hoewel de investering ruimschoots wordt terugbetaald omdat de waarde van de woning stijgt, moet u eerst wel kunnen beschikken over financiële middelen die dit mogelijk maken. Het afsluiten van een woonlening is dan een prima idee.

  Tuin en terras aanleggen met behulp van een lening?

  Investeren in waardevermeerdering van een woning is altijd een goed idee. Maar hoe vindt u de juiste woonlening voor het aanleggen van een terras of een tuin? Gelukkig hoeft u daarvoor niet zelf in gesprek met talloze banken of financiers.

  Tegenwoordig kunt u het vinden van een voordelige woonlening bij een goede kredietverstrekker overlaten aan een onafhankelijke expert. Zo bent u altijd zeker van de beste lening en een deskundig advies. Natuurlijk kunt u daarbij ook rekenen op een gratis dienstverlening waar u geen meerprijs voor hoeft te betalen.

  Wenst u ook een tuin of terras te laten aanleggen?

  Indien u ook graag een terras of tuin wil aanleggen en zo de waarde van de woning wil laten stijgen kan u altijd contact opnemen met WoonHypotheek. Wij kunnen door middel van een simulatie precies voor u berekenen wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast kunnen wij u ook perfect assisteren bij het vinden van de best passende hypotheek voor u. Wil je meer weten? Bel ons meteen en wij plannen direct een vrijblijvende afspraak met u in.

  MEER ADVIES IN ANDERE