Hoe kun je besparen op een verhuis?

 • 15maa
  Gepost in andere

  Verhuizen is vaak een hele toestand, die achteraf vaak meer tijd, inzet en ook geld kost dan van tevoren was voorzien. Om van je verhuis een succes te maken, is goed plannen in principe het toverwoord! Het verhuizen van al je spullen kan anders in een gigantische chaos uitmonden.

  Door gestructureerd aan de slag te gaan, goed na te denken over de zaken die je allemaal nodig gaat hebben en realistisch te kijken naar de manier waarop je de verhuis zal doen, kun je jezelf een hoop geld en tijd besparen. Om je alvast op weg te helpen hebben we de meest handige en effectieve tips voor je verzameld.

  Maak voor je verhuis een duidelijke inventarislijst

  Als je niet weet wat je wilt verhuizen, dan kun je ook niet berekenen hoeveel tijd het zal kosten, of je hulp nodig hebt en of het wel de moeite is om bepaalde zaken te houden. Maak daarom ruim van tevoren een inventarislijst. Dit kun je bijvoorbeeld per ruimte doen.

  Maak van de gelegenheid gebruik om met een kritisch oog naar bepaalde spullen te kijken. Wil je je oude bankstel echt houden, of ben je van plan op korte termijn een nieuwe te kopen? Moet je je gasfornuis meenemen of beschikt je nieuwe woning al over een complete keuken? Hoe meer je weg kan doen, hoe minder tijd je kwijt zult zijn. Het zijn vooral de grote items die bij de verhuis zelf veel tijd vergen, zeker als je in een woning met een trap woont. Je oude spullen kan je gemakkelijk verkopen via internet, of misschien weggeven aan instanties die minder bedeelden helpen. Zo doe je ook nog iets goeds voor de maatschappij.

  Maak een paar dagen geheel vrij voor je verhuis

  In veel gevallen besluiten mensen gedurende een periode elke dag enkele uurtjes vrij te maken, om geleidelijk de spullen naar de nieuwe woning te brengen. Misschien omdat het moeilijk is om vrij te krijgen op werk. Daarentegen kun je beter een weekend gebruiken en eventueel een extra dag vrijaf erbij nemen. Zo kun je je verhuis meteen afronden, en je met volle concentratie op je nieuwe woning focussen

  Ga kritisch door je kledij

  Mensen hebben de bizarre eigenschap hele hopen spullen te bewaren die ze nooit gebruiken. Idem geldt voor kleding. Een slimme vuistregel met kleding is, dat je alles dat je al een half jaar niet hebt gedragen gemakkelijk weg kunt doen. Als je het 6 maanden lang niet miste, zul je het de komende 6 maanden ook niet missen!

  Zet social media in en vraag je vrienden om hulp

  Om hulp vragen wordt door velen als enigszins ongemakkelijk gezien. Maar het oude spreekwoord "vele handen maken licht werk" is niet voor niets in het leven geroepen. Schaam je vooral niet, biedt je vrienden daarna een hapje en een drankje aan, en maak er een gezellige boel van. Zo kun je jezelf de kosten voor een dure verhuisfirma besparen.

  Voor uitgebreid financieel advies kun je ook bij ons terecht

  Wil je echt alles op een rij hebben? Zorg dan dat je er vanaf het begin financieel solide bij staat. Woonhypotheek.be kan in ieder geval alles voor je regelen omtrent de financiering van je nieuwe woning. Wij werken samen met ruim 25 sterke hypotheekaanbieders, waardoor we altijd de beste optie voor je nieuwe hypotheeklening kunnen vinden. Zo kan jij je zonder zorgen volledig richten op je nieuwe woning. Contacteer ons nu voor meer info

  MEER ADVIES IN ANDERE