Je woning renoveren alvorens te verkopen: een goed idee?

 • 28mei
  Gepost in andere

  Sta je op het punt je huis in de markt te zetten? Dan is het opfrissen of renoveren van je woning in veel gevallen zeker het overwegen waard. Een aanpassing hier en daar kan een immens verschil maken in het bedrag dat je voor je huis kunt krijgen.

  Het is dan wel belangrijk goed voorbereid te werk te gaan en de juiste beslissingen te nemen. Een compleet nieuwe keuken installeren voor een aanzienlijk bedrag kan soms helemaal geen goed idee zijn, terwijl kleinere aanpassingen zoals het schilderen van muren juist veel winst op kunnen leveren. Maak dus een lijstje van belangrijke punten en toets deze aan de huidige markt. Zo kun je een realistisch beeld scheppen van mogelijk winstgevende klussen.

  Investeer tijd in de markt en de wensen van potentiële kopers

  Het eerste wat je zou moeten doen, is onderzoeken welke kopers mogelijkerwijs in jouw woning geïnteresseerd kunnen zijn. Om wat voor soort kopers gaat het? Starters, gezinnen met kinderen of misschien expats? Bedenk wat deze mensen belangrijk vinden bij de aanschaf van een woning, waarna je bekijkt of je huis hier momenteel aan voldoet. De punten waarop je tekort zou kunnen schieten, kunnen de aanleiding vormen tot renovatie en herstelwerkzaamheden.

  Bepaal je renovatiebudget

  Zeer belangrijk: bedenk goed wat je nú kunt uitgeven. Een investering biedt nooit garantie op toekomstige winst, dus je zou het bedrag dat je uitgeeft in feite moeten kunnen missen om verstandig te werk te gaan. Maak een heldere lijst van je spaargelden en eventuele extra financiële middelen.

  Maak een realistische calculatie van de verwachte opbrengsten na renovatie

  Nadat je weet wat je nu uit kunt geven, is het slim om enigszins te bepalen wat je woning waard zal zijn ná de renovatiewerkzaamheden. Met andere woorden: bepaal het verschil tussen de huidige waarde van je woning en de mogelijke waarde na het opknappen van bepaalde onderdelen. Indien je woning te kampen heeft met achterstallig onderhoud, zal een renovatie in veel gevallen een substantieel positief verschil maken in de verwachte opbrengst. Deze opbrengst minus je investering is dus je winst.

  Twijfel? Neem dan altijd een verkoopmakelaar in de arm

  Het is soms best lastig om in te schatten of en hoeveel je woning in waarde zal stijgen na een renovatie. Iemand die dit goed voor je kan inschatten, is een verkoopmakelaar. Deze mensen doen niets anders dan woningen inspecteren en op waarde schatten. Het verdient daarom zeker aanbeveling een dergelijke expert om advies te vragen.

  WoonHypotheek helpt je om orde te scheppen in je financiën en mogelijkheden

  Wil je graag weten welk budget voor jou verantwoordelijk is om in te zetten voor de renovatie van je huis? Neem dan contact met ons op. Wij maken dan een duidelijke inventarisatie van jouw financiële middelen en toekomstperspectieven. Zo kan je met volle kennis van zaken een beslissing nemen. Bel ons vandaag nog en wij plannen op korte termijn een afspraak met je in.

  MEER ADVIES IN ANDERE