Pand aan zee kopen? Tips en waarop letten

 • 9aug
  Gepost in andere

  Lijkt het je leuk om te investeren in een tweede stek aan de kust? Droom je ervan om in het weekend of tijdens de vakantie tot rust te kunnen komen op de Belgische stranden? We verklappen het al graag: een appartement kopen aan de Belgische kust is een topinvestering! Waarom precies, dat lees je hier.

  Vastgoedsector aan de kust in de lift

  Een extra verblijf aan de kust is de laatste jaren enorm populair de laatste jaren en kende een stijging van maar liefst 30 procent sinds 2014. De coronacrisis heeft de vastgoedsector aan de Belgische kust bovendien een stevig extra duwtje in de rug gegeven. In 2020 werd er namelijk een stijging van 4,4 % vastgesteld in vastgoedtransacties ten opzichte van het jaar 2019. Dat terwijl de transacties in heel België net met 5,8 % zijn gedaald. Een tweede verblijf in eigen land blijkt dus erg populair te zijn geworden.

  Vakantie in eigen land

  Sinds we niet meer volledig vrij kunnen reizen, werd een vakantieverblijf in eigen land enorm aantrekkelijk voor vele Belgen. Met een woning kan je er makkelijk even tussenuit en genieten met familie en vrienden aan de Belgische kust. Vaak roept een badstad ook aangename herinneringen op van vroeger en willen de eigenaars die ervaringen ook delen met hun kinderen en kleinkinderen.

  Ideale inkomstenbron: je pand verhuren

  Vaak vertoef je maar een klein deel van het jaar in je tweede verblijf en kan je zonder probleem de rest van het jaar je appartement of huis aan zee te huur aanbieden, als je er zelf niet in verblijft. Een ideale extra inkomstenbron en dus een topinvestering! Natuurlijk betekent dit dat je er zelf niet altijd naartoe kan gaan.

  De vastgoedwaarde van panden aan zee blijft bovendien steeds stijgen. Als je er eentje vandaag koopt, kan het dus goed zijn dat deze veel meer waard is in de toekomst en betekent dit logischerwijs dat je er meer winst gaat uithalen als je het terug doorverkoopt.

  Hoeveel kost een pand aan zee?

  De vastgoedprijzen aan de kust zijn erg uiteenlopend en verschilt erg van badstad tot badstad. In Knokke zal je bijvoorbeeld gemiddeld een bedrag van 465 000 euro moeten neertellen, terwijl je in sommige andere gemeenten dan weer een appartement kan strikken van ongeveer 174 000 euro.

  Niet alleen de ligging heeft een grote invloed op de prijs, ook eigenschappen van het pand zelf zijn van belang. Een appartement met uitzicht op zee zal bijvoorbeeld al een pak duurder zijn en ook een stek dichtbij alle cafés en winkelstraten blijkt niet goedkoop. Wil je daar nog eens een tuin of zwembad bij? Dan zal die prijs nog eens de hoogte in schieten.

  Investeren in vastgoed aan de kust? Vraag raad aan Woonhypotheek!

  Ben je aan het rondkijken voor een tweede verblijf aan onze Noordzee, maar wil je graag een tweede of derde opinie? Woonhypotheek helpt graag mee met je zoektocht en gaat voor jou op zoek naar de voordeligste hypotheek voor jouw pand aan de kust. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

  MEER ADVIES IN ANDERE