Waar moet u aan denken wanneer u verhuist?

 • 18mei
  Gepost in andere

  Wanneer u beslist om te verhuizen komt er ineens ontzettend veel op u af. Van de verhuizing zelf tot het doorgeven van het nieuwe postadres: er zijn zo veel dingen die u moet regelen.
  Waar moet u precies aan denken wanneer u verhuist?
  In dit artikel vindt u enkele zaken waar u rekening mee moet houden.

  Start op tijd aan de voorbereiding

  U heeft uw droomhuis gevonden en bent klaar om het contract te tekenen. Hoewel het contract de koop bevestigt, is het nog maar het begin, want daarna begint het daadwerkelijke verhuizen. 
  Tenzij dit uw eerste woning is, is de kans groot dat u een oud huis achterlaat. En vaak staat dit oude huis vol met een hoop spullen. Als u gaat verhuizen kan u ervoor kiezen om de hele inboedel door een professionele verhuisservice te laten verhuizen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de verhuizing zelf te doen, met een gehuurde camionette.

  Wat uw keuze ook zal zijn: een goede voorbereiding begint op tijd. We raden aan om minimaal twee maanden op voorhand te beginnen met plannen.

  Naast het plannen is het ook handig om alvast spullen in te slaan die kunnen helpen bij de verhuizing zelf. Zo kan u voorzien om voldoende verhuisdozen te hebben.
  Kun u niet meteen uw nieuwe huis in, maar moet u al het oude huis uit? Regel dan tijdig een opslag en voorkom zo onnodig extra stress.

  Verhuizen van contracten

  Naast de inboedel is het vaak wenselijk om bestaande contracten mee te verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoonaansluiting, energieleverancier en de kabelmaatschappij. 
  Bij veel maatschappijen geldt een verwerkingstijd van minimaal een paar werkdagen. Zorg er dus voor dat u ook hier ruim op tijd mee begint, zodat u zeker weet dat het meeverhuizen van de contracten geen onnodige vertraging oploopt. 

  Denk ook even aan de verzekering. Vaak zijn verzekeraars flexibel met verhuizingen en dekken ze tijdelijk twee adressen. Maar ga hier niet zomaar vanuit. Vraag dit altijd even na bij uw verzekeringsmakelaar.
  Het is ook mogelijk om een speciale verhuisverzekering af te sluiten.

  En als u toch bezig bent met het regelen van contracten, is het handig om direct te kijken naar andere formaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts, huisarts en ziekteverzekeraar. 
  Ook abonnementen van kranten en tijdschriften moeten worden opgezegd, of ingelicht worden van de verhuizing. 

  Weggooien van oude spullen

  Heeft u in de loop der jaren een flinke hoeveelheid spullen gekocht en opgeslagen in uw huis? En gebruikt u niet al die spullen even vaak meer, of soms nooit? Dan loont het de moeite om eens na te denken over het weggooien van bepaalde zaken voordat u de overstap maakt. Verhuizen gaat nu eenmaal een pak gemakkelijker wanneer u minder te verhuizen hebt. 

  Opmeten en stopcontacten

  Bij een goede voorbereiding is het ook raadzaam om te kijken naar het nieuwe huis. Meet bijvoorbeeld alle kamers en ruimtes op, zodat u een goed overzicht hebt van de beschikbare ruimte en een planning kunt maken. 
  Ook handig: kijk waar de stopcontacten in het nieuwe huis zitten.

  Met al deze tips, wordt het verhuizen een stukje minder moeilijk.
  We wensen u heel veel succes en geniet van de nieuwe woning!

  MEER ADVIES IN ANDERE