Wat is de beste periode om je woning te verkopen?

 • 13maa
  Gepost in andere

  Zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn er momenten waarop de huizenmarkt op een laag pitje staat en tegelijkertijd weer periodes waarin huizen als zoete broodjes over de toonbank gaan. Hoe kan dit? Welnu, alles is natuurlijk gebaseerd op vraag en aanbod, en onder invloed van diverse beïnvloedende factoren dansen deze twee continu om elkaar heen.

  In een bepaald opzicht bestaat het verkopen van je woning op het juiste moment voor een groot deel uit geduldig afwachten. Soms kan dit lang duren, maar soms kan de vraag na een seizoen ineens omhoog schieten. Heb je echter geen tijd om lang te wachten op het perfecte moment? Dan zijn er wel enkele specifieke scenario’s die de verkoop van je woning meer kansen op succes bieden. Rekening houden met deze factoren kan bijdragen aan een snellere én meer profijtelijke verkoop.

  Verkoop mee met de seizoenen

  Het is algemeen bekend dat mensen in zonnige perioden ook een zonniger humeur hebben. Daarnaast ziet elk huis er op een schitterende zomerdag vele malen beter uit, dan op een druilerige herfstdag met dito grijze hemel en regen die met bakken uit de hemel valt. Is het voor jou mogelijk om je huis in de lente of zomer te verkopen, doe dit dan. Vooral de lente is geschikt. Na de stille winter is men op zoek naar nieuwe mogelijkheden, en de aankoop van een huis is dan bijzonder realistisch.

  Denk mee met de schema’s van mensen en gezinnen

  De aankoop en verhuis naar een nieuwe woning is een ingrijpende gebeurtenis waar toch wel wat planning bij komt kijken. Vooral gezinnen met kinderen moeten met heel wat zaken rekening houden. Ouders moeten tijd kunnen vrijmaken op het werk, en tegelijkertijd moeten de kinderen niet teveel verplichtingen op school hebben. Een verhuis tijdens een examenperiode kan funest zijn voor de resultaten van de kinderen. Een huis dat voor een gezin geschikt is, kun je daarom het beste in een schoolvakantie op de markt brengen. Dat is meestal de periode dat gezinnen in staat zijn te verhuizen.

  De fiscus kan je ook helpen

  Een andere positieve factor die bij kan dragen aan een succesvolle verkoop, is je huis te koop zetten op het moment dat mensen geld terug krijgen van de belasting. Toevallig valt dit veelal samen met het uitbetalen van het vakantiegeld. Maak hier dus handig gebruik van!

  Wanneer iemand een mooi bedrag terug verwacht, is hij of zij misschien eerder geneigd de sprong te wagen. Het voordeel(tje) van de fiscus kan immers goed dienen als extraatje om een nieuwe inboedel van te bekostigen, of misschien een verhuisfirma mee in te zetten.

  Verkoop je woning als jij er financieel aan toe bent

  Heb je een geweldige nieuwe woning gezien en kriebelt het om te kopen en verhuizen? Zorg er dan allereerst voor dat je je eigen financiën op orde hebt. Woonhypotheek.be kan alles overzichtelijk en helder voor je op een rij zetten, en berekenen hoe zwaar de hypotheeklasten voor je nieuwe woning zullen zijn. Dankzij onze unieke samenwerking met 25 kredietverstrekkers vinden we de voor jou ideale lening. Zo begin je met 100% zekerheid aan je nieuwe avontuur. 
  Contacteer ons nu om de mogelijkheden te bespreken

  MEER ADVIES IN ANDERE