Wat is een overbruggingskrediet?

 • 15nov
  Gepost in andere

  Ben je van plan om te verhuizen en een nieuwe woning te kopen, en heb je al een woning die je dan wil verkopen? De kans is erg groot dat je niet over voldoende financiële middelen beschikt om meteen het nieuwe huis zelfstandig te kunnen financieren. En al helemaal niet als je al een hypothecaire lening hebt. Wat kun je dan in een dergelijke situatie doen? Sommigen zullen proberen het geld bij vrienden of familieleden te lenen, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Daarom is het overbruggingskrediet in het leven geroepen.

  Wat is een overbruggingskrediet?

  Een overbruggingskrediet is een hypothecaire lening waarbij een kredietinstelling zoals een bank gedurende een bepaalde periode het bedrag van de verkoopprijs van de eigen woning zal voorschieten. Op deze manier kun je als koper de situatie vermijden dat je naast je huidige hypotheek nog een complete nieuwe hypothecaire lening aan moet gaan.

  Een overbruggingskrediet is speciaal bedoeld om de korte en vaak toch wel spannende periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van je huidige woning te overbruggen. In de praktijk houdt dit in dat een overbruggingskrediet geen lange levensduur heeft. In de meeste gevallen gaat het om enkele maanden, soms ook één of twee jaar. Twee jaar wordt daarbij wel als maximum gezien. Het overbruggingskrediet loopt af van zodra je eerste woning verkocht is.

  Waarom de keuze maken voor een overbruggingskrediet?

  Een overbruggingskrediet wordt aangeboden terwijl de hypotheek van de originele woning nog doorloopt. Het overbruggingskrediet is dus eigenlijk geen nieuwe hypothecaire lening, waardoor de term zelf ietwat misleidend is. Volgens de wet is een overbruggingskrediet een kredietvorm die valt onder de consumentenkredieten. Je moet het eigenlijk ook zien als een tussentijdse lening, totdat je pand verkocht is. Je betaalt je dus ook alleen maar rente en lost geen kapitaal af, omdat er geen sprake is van een aankoop.

  Een overbruggingskrediet is daarmee uiterst flexibel en voor een groot deel precies af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Zowel de duur als de hoogte zijn afhankelijk van de waarde van je woning plus de verwachte tijd die de verkoop van je woning in beslag zal nemen.

  Wij helpen je bij het vinden van het best passende overbruggingskrediet

  Wij kunnen ons voorstellen dat het vaststellen van de hoogte en de duur van een overbruggingskrediet voor jou enigszins ingewikkeld kan blijken. Daarom zijn wij je hiermee graag van dienst. Dankzij onze zeer ruime expertise op het gebied van financieringen voor onroerend goed weten wij het best passende overbruggingskrediet voor je te vinden. Zo wordt je nieuwe droomhuis nu al realiteit, en creëer je tegelijkertijd wat ademruimte om je oude woning te verkopen. Meer weten? Bel ons gerust voor persoonlijk advies of contacteer ons. Wij staan je altijd graag te woord.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN ANDERE