3 redenen waarom investeren in een appartement

 • 12jan
  Gepost in financiering

  Het is geen geheim dat spaarboekjes bijna niets meer opbrengen. Spaarders zijn meer en meer op zoek naar alternatieven die een mogelijkheid op bepaalde opbrengsten geven. Investeren in vastgoed, en in het bijzonder in een appartement, is een goede keuze wanneer u uw spaargeld wil beleggen.

  We zetten 3 concrete redenen voor u op een rij.

  1. Investeren in een appartement is toekomstgericht

  Een studie van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) heeft aangetoond dat er een verschuiving is in nieuwbouw naar meer appartementsgebouwen, dit in plaats van open bebouwingen. De prijs van gronden en bouwmaterialen blijft immers stijgen, wat het voor mensen interessanter maakt om een appartement in overweging te nemen. Bovendien zijn meer dan 2.300.000 Belgen single. Ook het aantal inwoners in steden blijft toenemen. Meer dan de helft van deze inwoners, vooral in steden als Antwerpen en Brussel, huurt. Voor deze enorme doelgroep van alleenstaanden is een 1 of 2-slaapkamer appartement ideaal. De aankoop van dergelijk appartement kan dus een zeer interessante belegging zijn.

  2. Investeren in een appartement zorgt voor extra inkomsten

  Investeren in een appartement kan zorgen voor een mooi aanvullend inkomen. Dit extra inkomen wordt bovendien niet belast. Zelfs na de aftrek van kosten zoals onderhoud is er meestal een netto rendement. Uw investering rendeert meteen. Ook het feit of u al dan niet gaat lenen voor de aankoop van het appartement speelt een rol. Op dit moment is de langetermijnrente nog steeds uiterst laag. Wanneer de kostprijs voor de lening van het vreemd vermogen lager ligt dan de opbrengst van de investering - via huurinkomsten of de meerwaarde (voor appartementen gemiddeld 6,7% per jaar) - zal dit het rendement op uw eigen vermogen alleen maar ten goede komen.

  3. Investeren in een appartement is kostenefficiënt

  De aankoop van een appartement is aan de basis een lagere investering dan de aankoop van een huis, dat in de meeste gevallen duurder is. Daarenboven is een appartement ook vaak kostenefficiënter: elke ruimte wordt compact benut. Er zijn geen verloren plaatsen. Algemene kosten liggen een heel pak lager dan voor een huis. Een appartement heeft minder warmte- en energieverlies.
  Bij nieuwbouwappartementen zijn de onderhoudskosten bovendien minimaal. Een gemiddeld appartement moet pas na18 jaar volledig gerenoveerd worden. Het kostenplaatje voor onderhoud blijft de eerste jaren dus beperkt. En na verloop van tijd kan u nog altijd beslissen wat u met het appartement doet en of u het al dan niet verkoopt. Bent u ervan overtuigd dat investeren in een appartement de ideale belegging is? Hebt u vragen over de mogelijkheden van een lening? Contacteer ons op 0471/79 82 11 of via het contactformulier.

  Onze medewerkers helpen u graag verder bij uw zoektocht naar de goedkoopste lening. Wil u een concrete berekening op maat voor het voordeligste woonkrediet?

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING