4 x Tips: Hoe onderhandelen om laagste hypotheeklening te krijgen?

 • 12maa
  Gepost in financiering

  Heb je je droomwoning eindelijk gevonden? Dan is het tijd om ook de beste hypotheek te gaan zoeken. Het vinden van de juiste en meest voordelige hypotheek zal immers veel invloed hebben op de hoogte van je maandelijkse lasten. Maar ook hoeveel je uiteindelijk voor het huis zult betalen.

  Om goed beslagen op het ijs te komen, zijn er een aantal zaken die je zelf kan doen om in een goede onderhandelingspositie te verkeren. Helemaal onvoorbereid een bank binnenstappen en de eerste de beste hypotheek ondertekenen is echt geen slimme zet.

  Daarom geven wij je hierbij 4 handige tips, zodat ook jij de laagste hypotheeklening kunt vinden om je nieuwe woning mee te bekostigen!

  1. Een gedegen voorbereiding is altijd het halve werk

  Allereerst: zorg ervoor dat je een goed inzicht hebt in je persoonlijke situatie. Zoek van tevoren alle benodigde informatie uit, zoals:

  • Zet al je inkomsten op een rij
  • Zet ook al je maandelijkse vaste uitgaven op een rij
  • Probeer ook potentiële promoties op het werk mee te nemen in je lijst
  • Bereken hoeveel extra kosten je kwijt denkt te zijn aan het huis, bijvoorbeeld in verband met renovaties
  • Schrijf ook op hoeveel eigen inbreng je hebt
  • En vergeet niet de standaard kosten mee te nemen zoals notariskosten en het ereloon van een verkoop- en/of aankoopmakelaar

  Zo creëer je een handig dossier voor jezelf, dat je tegelijkertijd ook klaar hebt liggen voor als je écht naar de bank. Maak ook kopieën voor jezelf van de berekeningen alsmede alle bijbehorende extra documenten zoals loonbriefjes, kopie paspoort en dergelijke.

  2. Ga eerst naar je eigen bank

  Ga om te oefenen eens langs bij je eigen bank. Je kunt dan een beetje bekijken, hoe zo’n hypotheek gesprek verloopt. Zeg direct eerlijk dat je ook nog verder gaat kijken bij andere banken, voordat men je meteen een bindend document laat tekenen.

  Maar hier kun je alvast een idee krijgen van je opties en de manier waarom je jezelf het beste kunt presenteren tijdens een hypotheekgesprek.

  3. Doe daarna zelfstandig onderzoek

  Ben je terug van je eigen bank? Dan is het tijd voor de volgende stap: zelfstandig onderzoek naar de mogelijkheden voor jou. Dit kan op een 3 x manieren:

  • Je gaat langs allerlei andere banken zoals je dat bij je eigen bank hebt gedaan
  • Je doet voornamelijk online onderzoek naar de diverse hypotheken
  • Je neemt contact op met WoonHypotheek.be en zij zoeken voor jou het voordeligste tarief

  Optie 1 bereidt je goed voor op een hypotheekgesprek, maar optie 2 en 3 is daarentegen een stuk comfortabeler en gemakkelijker. Ook kun je online handige simulaties doen, die je precies vertellen hoeveel je kunt lenen en tegen welke tarieven en rentevoeten.

  Heb je dit allemaal gedaan? Dan weet je grofweg hoeveel je kunt lenen en is het tijd om een hypotheek af te sluiten!

  4. Neem contact op met WoonHypotheek

  Wil je graag het laagste tarief zonder veel moeit en tijd te verdoen? Contacteer WoonHypotheek. Wij gaan voor jou aan de slag en zoeken de laagste hypotheeklening.

  Met een bestand van meer dan 25 verschillende hypotheekverstrekkers kunnen wij je garanderen dat we de beste hypotheek voor je vinden, op geheel onafhankelijke wijze.

  Vrijblijvend advies nodig? Bel op 0471/79.82.11 en wij plannen direct een afspraak met je in.


  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING