Fiscale aftrek van hypothecaire leningen blijft behouden

 • 2apr
  Gepost in financiering

  Geen besparing op hypothecaire leningen

  De fiscale aftrek van hypothecaire leningen in 2013, hoe zit het daarmee? Wel, uwkrediet.be heeft goed nieuws voor u. De regering-Di Rupo is afgestapt van haar plannen om te besparen op de hypothecaire lening.


  Hypothecaire leningen blijven zoals vroeger

  De ministers hadden in het regeerakkoord bepaald dat ze de bestaande fiscale aftrek voor hypothecaire leningen zouden omvormen tot een uniforme belastingvermindering van 45 procent. Maar niet iedereen was het eens over de praktische uitwerking. Gevolg: alles blijft bij het oude.


  300 euro besparing op hypothecaire lening

  Als u een belastbaar inkomen hebt boven 36.300 euro, dan is dat goed nieuws voor u. Met een omvorming van de wet op de hypothecaire lening zou u 300 euro meer betaald hebben. Hebt u een belastbaar inkomen minder dan 19.810 euro, dan had u wel een belastingvermindering van 45 procent gekregen.


  Wat met uw hypothecaire lening in de toekomst?

  Het zou best kunnen dat de regering toch beslist om volgend jaar, dus vanaf het inkomstenjaar 2013, over te stappen op een uniform tarief. Uwkrediet.be wijst u er ook op dat vanaf 2014 de deelstaten bevoegd worden voor de fiscale aftrek voor hypothecaire leningen.  Wat is voor u de beste keuze hypothecaire lening? 

  Neem contact op met uwkrediet.be. Wij berekenen de voordeligste formule voor u.

  MEER ADVIES IN FINANCIERING