Ga je scheiden? Wat gebeurt er met de hypotheeklening.

 • 30dec
  Gepost in financiering

  Scheiden is nooit een gemakkelijke gebeurtenis, integendeel

  Er komt een heleboel bij kijken, niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op administratief vlak. Hebt u bijvoorbeeld destijds tezamen een hypotheeklening afgesloten? En moet hiervan nog steeds een gedeelte worden terugbetaald? Dan moet deze dringend onder handen worden genomen. Woonhypotheek helpt u alvast op weg.

  De kogel is door de kerk: een scheiding staat voor de deur

  Het aantal scheidingen in ons klein landje blijft alsmaar dalen. In 2011 was er bijvoorbeeld sprake van ongeveer 28000 scheidingen, terwijl er dat in 2013 nog slechts 25000 waren. Ook in 2014 daalde dit aantal lichtjes, maar dit is niet zo verwonderlijk, aangezien ook het aantal huwelijken daalt. Feitelijk of wettelijk samenwonen geniet meer en meer populariteit, wat meteen de trend in het aantal scheidingen verklaart. Het aantal scheidingen blijft echter aan de hoge kant, met maar liefst zo’n 40 procent gelukkige huwelijken die eindigen in een echtscheiding. 

  Hebben uw partner en uzelf ook beslist om de scheiden? Dan zal dit gepaard gaan met heel wat administratieve taken. Zo ook wat betreft uw nog lopende hypotheeklening. Samen met uw partner moet u immers uitmaken of u de woning houdt en dus ook de lening.

  Uw scheiding in relatie tot uw hypotheeklening

  Hoe moet het verder met uw woning?
  Wat gebeurt er nu met uw hypotheeklening?
  Twee belangrijke vragen, waarvan het antwoord vaak ver te zoeken is. Een woning en lening in uw eentje overnemen is niet zo vanzelfsprekend, maar hierbij is het van belang te weten dat de ene situatie de andere niet is. Sommige kredietverstrekkers, zoals misschien de uwe, beschikken over soepele voorstellen, waarbij sommige kosten uitgespaard kunnen worden.

  De kans is echter heel groot dat u bij wenst te lenen voor het gedeelte dat u van uw ex-partner wilt afkopen. In dit geval zal u w kredietverstrekker voor u berekenen of u dit financieel aankan of niet. Indien dit geen probleem vormt – dankzij uw eigen inkomen al dan niet in combinatie met financiële hulp van familie en/of vrienden – dan kan u uw hypotheeklening eenvoudigweg verder zetten, ditmaal met slechts één kredietnemer in plaats van twee, namelijk uzelf.

  Beslist uw kredietverstrekker dat u financieel niet capabel bent om uw krediet af te lossen, dan dient te worden gezocht naar een andere mogelijkheid. Eender in welke situatie u zich bevindt, Woonhypotheek vormt een uitstekende partner om dit op voorhand voor u te berekenen en om de meest geschikte oplossing voor u op te lijsten.

  Woonkrediet helpt u graag in moeilijke tijden, ook in geval van scheiding. Contacteer ons

  Een scheiding maakt een hypotheeklening vaak ondraaglijk. Kom daarom gerust langs op ons kantoor of maak een afspraak om bij u thuis persoonlijk geholpen te worden. Woonhypotheek bekijkt samen met u welke oplossingen van toepassing zijn om uw kredietlening zo goed mogelijk ten einde te brengen en om een eventuele andere lening draaglijk te maken, voor zowel u als uw partner.

  U kan ons altijd contacteren via het telefoonnummer 03/770.52.01 of via het e-mailadres info@woonhypotheek.be. Onze experts proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn!

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING