Help, ik kom niet toe met mijn lening. Wat nu?

 • 11jun
  Gepost in financiering

  Help, ik kom niet toe met mijn lening. Wat nu?

  Het kan in een mensenleven voor komen, dat je ineens niet voldoende financiële middelen hebt om je uitgaven te dekken. Dit kan om zoveel redenen gebeuren, misschien een salarisdaling, of allicht wil je een grote aankoop doen maar heb je het geld er niet voor? In zulke gevallen kan het soms mogelijk zijn, om het gat aan te vullen met een lening. Kom je niet toe met je huidige lening? Dan beschrijven wij in dit artikel voor je wat je opties zijn.

  Wat beoog je met de extra gelden te doen?

  Om te bepalen of het raadzaam is om een extra lening af te sluiten, is het noodzakelijk dat je voor jezelf duidelijk hebt waar je extra geld voor wilt uitgeven. Hier kunnen diverse redenen voor zijn. Misschien wil je een deel van je huidige woning renoveren? Of misschien heb je een nieuwe auto nodig, omdat je huidige bolide stuk is? Het is dan slim om eerst te bepalen of je niet kunt besparen op huidige kosten die je maakt, want met eigen financiële middelen iets financieren betekent alvast dat je geen rente hoeft te betalen.

  Daarnaast is het zo dat je niet overal een lening voor af moet sluiten. Heb je het momenteel zo zwaar dat je zelfs je vaste lasten niet kunt voldoen? Overweeg dan grondig je huidige situatie in kaart te brengen en te kijken, hoe je structureel meer geld zou kunnen verdienen. Als je namelijk een lening aangaat in een zware situatie, dan maak je het in de toekomst alleen maar moeilijker voor jezelf. Hieronder tonen wij je in ieder geval vier verschillende keuzemogelijkheden, wanneer je zeker weet dat je extra geld bij wilt lenen.

  1. Je huidige hypotheek hergebruiken

  Het meest voordelige is vaak je huidige hypotheek gebruiken als financiële buffer. Waarom? Je betaalt geen afsluitkosten en een hypotheek heeft doorgaans een lagere rente, dan een krediet. Heb je al een deel afgelost, dan kun je dit deel heropnemen. Deze wijze van lenen is overigens enkel geschikt, indien de gelden bedoeld zijn voor renovatie van je huidige woning.

  2. Een tweede hypotheek afsluiten

  Indien je een investering beoogt te doen van meer dan 50.000 euro, dan is het een mogelijkheid om een tweede hypotheek af te sluiten. Ook in dit geval betaal je een relatief lage rente in vergelijking met een normale lening, maar je bent wel notariskosten verschuldigd bij het afsluiten van een extra hypotheek. Ook zal je vaak een nieuwe schuldsaldoverzekering moeten afsluiten.

  3. Een lening of doorlopend krediet

  Wil je het geld uitgeven aan andere zaken dan je woning? Dan is een persoonlijke lening of doorlopend krediet het overwegen waard. Deze leningen zijn een stuk flexibeler dan een hypotheek, tevens betaal je geen notariskosten en andere kosten die met een hypothecair krediet gemoeid zijn. De rente ligt wel een stuk hoger dan bij een hypotheek, bedenk dus goed of dit zichzelf als het ware terug zal verdienen.

  4. Een speciale renovatielening

  Speciaal voor renovaties bestaat er nog zoiets als een renovatielening. Dit is handig wanneer je huidige woning bijvoorbeeld geen overwaarde heeft, want dan krijg je meestal geen tweede hypotheek. Het voordeel van een renovatielening is dat de rente een stuk lager is dan bij een persoonlijke lening, maar wel weer iets hoger dan een hypotheekrentevoet. Daarnaast kun je met vele renovaties aanspraak maken op premies, zodat je minder hoeft te lenen. Lees je bij uitstek goed in om de juiste keuze te maken.

  WoonHypotheek brengt je financiële situatie voor je in kaart

  Twijfel je over de beste keuze? Of weet je niet hoeveel je precies kan en wilt lenen? Bel dan eens met het team van WoonHypotheek. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en staan je met alle facetten van het verkrijgen van de beste lening bij. Op die manier weet je zeker dat je geen keuzes maakt die in de toekomst nadelig kunnen blijken.

  Vrijblijvend advies nodig? Bel op 0471/79.82.11 en wij plannen direct een afspraak met je in.
  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING