Het hele bedrag lenen voor het kopen van een huis: kan dat nog?

 • 15jul
  Gepost in financiering

  Tegenwoordig moet je voor bijna elk hypothecair krediet over een zogenaamde eigen inbreng beschikken. Maar niet iedereen heeft een mooi potje met geld opzij staan, dat is vandaag immers helemaal niet meer zo gemakkelijk. Daardoor denken veel mensen dat ze geen huis kunnen aanschaffen en blijven ze hun woning huren.

  Desalniettemin bestaan er toch enkele opties, waarmee je het hele bedrag kunt lenen voor de aankoop van een woning, soms zelfs inclusief bijkomende kosten zoals de notariskosten.

  De eigen inbreng wanneer je een hypotheek afsluit

  De meeste hypotheekverstrekkers zijn redelijk strikt bij het toekennen van een krediet. In veel gevallen geldt dat je zelf een som neer moet leggen om een lening te kunnen krijgen. Die som, ofwel de eigen inbreng, kan tot zelfs 20% van het gehele hypotheekbedrag zijn.

  Voor veel jonge starters is dat bijna onmogelijk. Soms heb je nog maar pas je eerste baan en dus nog niet veel spaargeld. Of misschien heb je andere uitgaven voorrang moeten geven zoals de aankoop van een auto, meubilair of een slaapkamer. Of misschien wilde je niet te lang wachten om aan kinderen te beginnen. 

  Daarom zoeken starters naar opties om alsnog een hypotheek af te kunnen sluiten. En WoonHypotheek kan je die mogelijkheid bieden.

  Het gehele bedrag lenen voor het kopen van een huis: de voorwaarden

  Hoewel het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten zonder eigen inbreng, is het niet 100% gemakkelijk. Wanneer je die optie gaat bekijken, zal je een lijst met vragen voorgelegd om goed over na te denken.

  We stellen die vragen onder andere om na te gaan of je situatie voldoende stabiliteit en zekerheid biedt, zodat je in de toekomst je hypotheeklasten wel kunt dragen. Vragen die je kunt verwachten zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is de aanschafprijs van het huis dat je op het oog hebt?
  • Wat is het totaal aan bijkomende kosten voor de aankoop?
  • Heb je op het moment nog andere kredieten of leningen?
  • Wat kun je per maand maximaal betalen aan hypotheeklasten?
  • Wat voor inkomsten heb je momenteel?
  • Hoeveel bedragen die inkomsten per maand?
  • Hoe kun je jouw dossier het beste voorbereiden?
  • Welke factoren zijn voor jou gunstig om een krediet te verkrijgen?

  Wanneer we samen deze stappen hebben doorlopen, zullen we een kredietaanvraag indienen bij verscheidene aanbieders voor jou. Maar voordat we dit doen, is het raadzaam om je toekomstige krediet te simuleren.

  Je hypothecaire krediet simuleren voordat je een aanvraag indient

  Middels handige software kun je bij WoonHypotheek je toekomstige hypotheeklening simuleren. Dit wil zeggen, dat je een totaaloverzicht verkrijgt van jouw (on)mogelijkheden op dit gebied.

  In enkele stappen en door het invoeren van je gegevens, krijg je een beeld van het bedrag dat jij redelijkerwijs kunt lenen. Zo weet je zeker dat je geen onnodige risico’s neemt en zeker ook niet teveel hooi op je vork.

  Een woning kopen is natuurlijk prachtig, maar je zal in de toekomst wel de lasten moeten kunnen dragen om jezelf veel kopzorgen te besparen.

  WoonHypotheek biedt vele soorten oplossingen voor de aanschaf van een woning

  Wil je graag meer weten over jouw persoonlijke mogelijkheden? Maar kom je er zelf niet zo goed uit?

  Bel ons dan direct voor een vrijblijvende afspraak op 0471 79 82 11. Samen met jou maken we een grondige analyse van je financiële middelen en mogelijkheden.

  Daarna bespreken wij samen met jou of je een hypotheek kunt afsluiten en hoe je dit het beste doet.


  Vrijblijvend advies nodig? Bel op 0471/79.82.11 en wij plannen direct een afspraak met je in.
  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING