Hoe de goedkoopste woonlening vinden?

 • 23apr
  Gepost in financiering

  Hypothecaire kredieten bestaan in vele verschillende vormen en maten, afhankelijk van zowel de aanbieder alsook de specifieke wensen en behoeften van de koper van een woning. Het vinden van de goedkoopste woonlening is daardoor niet de gemakkelijkste opgave. Hoe dan ook zal de rentevoet per verstrekker verschillen, iets dat logischerwijs gevolgen zal hebben voor de hoogte van je krediet. Daarnaast zal de looptijd en manier van aflossen ook invloed hebben op de uiteindelijke kosten die je voor een woonlening kwijt zult zijn.

  Wanneer je een huis gaat kopen, zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om te achterhalen welke lening goed bij je kredietbehoeften zal passen. Hoeveel geld wil je per maand besteden? Hoe hoog zal je hypotheek zijn? En wil je aflossen per maand, of alleen maar rente betalen?
  Daarna kun je de zoektocht beginnen naar de best passende hypotheekverstrekker

  Hoe vind je de goedkoopste lening?

  Het is handig om weten op welke zaken je kunt letten om niet onnodig teveel te betalen voor je hypotheek. Natuurlijk speelt de rente een grote rol, zoals we al hebben aangegeven. Maar naast de rente zijn er nog andere factoren die bij kunnen dragen aan het besparen van kosten op je hypotheek. Zo kun je bijvoorbeeld shoppen naar brandverzekeringen en schuldsaldoverzekeringen en kiezen uit meerdere manieren van aflossen.

  Let goed op de rentevoet

  Het rentepercentage speelt een zeer grote rol bij het bepalen van het bedrag dat je maandelijks voor je woonlening moet betalen. Dit is dan ook de factor waar het meest naar gezocht wordt. De rente kan op periodieke basis erg schommelen. Kijk dus niet alleen naar een lage rentevoet, maar ook naar enige stabiliteit in het verloop van de rentevoet. Koop je in een gunstige periode, zorg er dan voor dat je deze lage rente meteen vast laat leggen voor een langere periode.

  Voordelige verzekeringen die samengaan met je woonlening

  Wanneer je een woonlening afsluit, dan zul je tegelijkertijd ook een brandverzekering en een schuldsaldoverzekering af moeten sluiten. De hypotheekverstrekker zal je ongetwijfeld meteen hiervoor een aanbod doen. Dit lijkt op het eerste gezicht handig omdat je dan alles overzichtelijk bij één kredietinstelling hebt afgesloten. Het kan echter voordelig zijn om eens rond te kijken bij andere verzekeraars. Dit kan je maandelijks financieel voordeel opleveren.

  Kies de meest voordelige manier van aflossen

  Op het moment dat je in onderhandeling bent met de hypotheekverstrekker, kun je een keuze maken tussen vaste maandelijkse aflossingen of een kapitaalaflossing. Laatstgenoemde houdt in dat je aan het begin van de aflosperiode iets meer betaalt om in een later stadium minder te betalen. Hierdoor betaal je minder rente. Is dit iets dat je financieel aankan, dan is deze optie zeker het overwegen waard om er later comfortabeler bij te zitten.

  De gouden tip: neem een onafhankelijke hypotheekadviseur in de hand!

  Om er echt zeker van te zijn dat je de meest voordelige en bij jouw situatie passende woonlening vindt, kun je het beste een onafhankelijk adviseur om hulp vragen. WoonHypotheek helpt je graag bij het vinden van de beste hypotheek. Wij staan met onze jarenlange ervaring en een portefeuille van meer dan 25 hypotheekverstrekkers garant voor het vinden van de beste oplossing. Contacteer ons nu, en informeer naar de mogelijkheden!

  MEER ADVIES IN FINANCIERING