Hoe kan ik een hypotheeklening aanvragen?

 • 4jun
  Gepost in financiering

  Wilt u een hypotheeklening aanvragen, maar weet u niet welke voorwaarden op uw situatie van toepassing zijn? Dan is het verstandig om u vantevoren goed te laten informeren. Een hypotheeklening aanvragen is betrekkelijk eenvoudig. U dient hiervoor wel een aantal stappen te volgen. Bent u benieuwd welke stappen dit zijn? Lees dan snel verder.

  Een hypotheeklening aanvragen in drie stappen: stap 1

  Een hypotheeklening aanvragen start het best met het maken van een situatieschets van uw huidige situatie. Denk hierbij aan het in kaart brengen van uw financiële wensen en eisen, afgezet tegen uw daadwerkelijke huidige financiële situatie. Hierbij is het van belang om voor ogen te hebben of uw inkomen regelmatig is en u ook in de toekomst kunt garanderen dat u uw lening kunt blijven aflossen. Een dergelijke garantie kunt u bijvoorbeeld geven wanneer u een vast contract heeft bij uw werkgever. Een hypotheeklening aanvragen doet u wellicht niet alleen. Uw gezinssamenstelling is dan ook van invloed op de hoogte van het bedrag dat u kunt lenen.
  Alle vragen die van belang kunnen zijn bij een hypotheeklening aanvragen, kunt u het best bespreken met een onafhankelijk adviseur. Samen met u worden dan alle noodzakelijke gegevens in kaart gebracht. Hierdoor krijgt u een goed overzicht van uw mogelijkheden. Nadat alle noodzakelijke gegevens in kaart gebracht zijn, kan worden vastgesteld welk bedrag u maximaal kunt lenen. Ook worden aanvullende kosten, zoals notariskosten, voor u inzichtelijk.

  Een hypotheeklening aanvragen in drie stappen: stap 2

  Zodra bekend is welk bedrag u kunt en wilt lenen, is het tijd voor een hypotheeklening aanvragen. In deze stap is het van belang om na te gaan waar u uw hypotheeklening het best kunt aanvragen. Het is daarbij verstandig om een onafhankelijk adviseur in te schakelen die optimaal kan begeleiden in dit proces. Banken en andere kredietinstellingen hanteren namelijk vaak wisselende voorwaarden. Een onafhankelijk adviseur kan u informeren over de beste mogelijkheid voor uw situatie. Zo dient u te beslissen of u kiest voor een vaste of variabele lening, of wellicht een combinatie daarvan. Bovendien dient u op de hoogte te zijn van de kredietvoeten die gehanteerd worden. Door bij deze stap de juiste keuze te maken kunt u geld besparen.

  Een hypotheeklening aanvragen in drie stappen: stap 3

  In een laatste fase van een hypotheeklening aanvragen gaat u een contract aan met een bank of financiële instelling. Het is hierbij van belang dat u de juiste gegevens vastlegt. Ook bij deze stap kan een onafhankelijk adviseur u bijstaan in het proces. Woonhypotheek.be is een onafhankelijk adviseur en geeft u graag deskundig advies bij elke stap. Wij werken samen met meer dan 25 banken en financiële instellingen en wij hebben altijd de laatste kennis in huis. Ga voor al uw vragen over de mogelijkheden voor een hypotheeklening aanvragen naar onze website.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING