Hoeveel kan ik lenen?

 • 11apr
  Gepost in financiering

  Bent u zoek naar een nieuwe woning? Daar komt altijd veel bij kijken: de locatie, het huis en natuurlijk de hypotheek. Het is erg verstandig om vóór uw huizenjacht al eens te kijken naar de hypotheekmogelijkheden. Veel potentiële kopers weten namelijk niet hoeveel ze kunnen lenen. Zonde, omdat het uitzoeken van het maximale leenbedrag niet heel moeilijk hoeft te zijn. Met een paar simpele stappen, weet u ongeveer hoeveel u mag lenen en kunt u veel gerichter op huizenjacht.

  Het aanvragen van een hypotheek is een complex proces. En omdat u de komende jaren aan een hypotheek gebonden bent, is het belangrijk dat u kiest voor een hypotheek die bij u past. Dat begint bij een passend leenbedrag. Een te hoge hypotheek kan immers veel problemen veroorzaken.

  Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Een eerste vraag die veel huizenzoekers stellen, is: “Hoeveel mag ik maximaal lenen?”. Het bedrag dat u mag lenen voor een hypotheek hangt af van verschillende factoren. Een hypotheekadviseur kan samen met u kijken naar uw persoonlijke situatie.

  Voor de hoogte van een hypotheek wordt bijvoorbeeld gekeken naar uw inkomsten en uitgaven. Heeft u bijvoorbeeld schulden? Dan wordt hier rekening mee gehouden, zodat u altijd een bedrag kan lenen dat u financieel kan dragen. Heeft u vermogen? Ook dat kan worden meegenomen in de berekening.

  Hypotheekrente en het maximale leenbedrag

  Naast uw persoonlijke situatie, is ook de hoogte van de hypotheekrente van belang. Op dit ogenblik is de hypotheekrente erg laag, wat het maximale leenbedrag positief kan beïnvloeden.

  De hoogte van de hypotheek wordt ook bepaald door de waarde van het huis dat u op het oog heeft. Hier wordt echter als laatste naar gekeken. Vaak is het ook al mogelijk om een redelijk nauwkeurige schatting te krijgen van het leenbedrag, zonder dat u een concreet pand op het oog hebt. Hierdoor is het dus wel mogelijk om te zoeken naar huizen die binnen uw budget vallen.

  Woonhypotheek simuleren

  Wilt u niet direct met een hypotheekverstrekker praten, maar wel weten wat ongeveer de mogelijkheden zijn? Maak dan op Woonhypotheek heel snel en gemakkelijk een simulatie van uw toekomstige hypotheeklening.

  Met een simulatie van de hypotheeklening kan u ruwweg zien wat de kosten per maand zullen zijn en hoeveel u ongeveer kan lenen. Let wel: dit is een schatting. Het is dan ook altijd aan te raden om een afspraak te maken met een adviseur om zo een compleet en heel concreet beeld te krijgen van de mogelijkheden.

  Woonhypotheek op maat

  Het uitzoeken van de juiste woonhypotheek en het bepalen van het maximale leenbedrag zijn erg belangrijk. En een online simulatie geeft u alleen een ruwe inschatting van de mogelijkheden. Wij raden daarom altijd aan om voor een gedegen hypotheekadvies altijd met een adviseur te praten.

  Bij Woonhypotheek kunnen we u goed op weg helpen. Omdat we samenwerken met meer dan 25 banken en financiële instellingen, kunnen we voor u deskundig advies geven en – indien gewenst – zelfs bemiddelen tussen de u en de hypotheekverstrekker. Zo wordt het uitzoeken van een goede hypotheek en het juiste maximale leenbedrag een stuk eenvoudiger!

  MEER ADVIES IN FINANCIERING