Huis kopen en verkopen? Waarop letten bij je investering?

 • 8dec
  Gepost in financiering

  Investeren in vastgoed is een heel goede manier om geld bij te verdienen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? En vooral: hoe begin je eraan? Met een beetje lef, een slimme aanpak en een uitgebreide marktanalyse kom je al heel ver. En wie denkt dat investeren alleen maar voor de allerrijksten is, heeft het helemaal mis. Zelfs met een bescheiden kapitaal kan je al heel wat verrichten.

  Word flipper: vastgoed kopen en verkopen

  Er zijn 3 manieren om bij te verdienen met vastgoed. We beginnen bij de meest logische manier: een woning kopen en vervolgens terug verkopen. Dit is dan ook weer de meest bekende vorm in de vastgoedwereld. Je kan bijvoorbeeld een oude woning kopen voor een heel aantrekkelijke prijs, de woonst opknappen of eventueel verbouwen en het daarna verkopen voor een iets hogere prijs om winst te creëren.

  Een bouwval met veel potentieel kan je verbouwen en alle technische zaken in orde maken. Een goedkoop appartement kan je opfrissen via uiterlijke kenmerken zoals een nieuwe vloer, badkamer of keuken (gedeeltelijk of helemaal). Wat zeker werkt is het appartement tijdelijk inrichten met stijlvolle meubels om snel een geïnteresseerde koper te vinden.

  Deze vastgoedhandelaars worden vaak ‘flippers’ genoemd. Het is al heel lang een effectieve manier om goed je brood mee te verdienen. Een goede onderhandeling, strategische koop en slimme verbouwing of snelle opknapbeurt zijn vaak de sleutel tot een succesvolle verkoop.

  Word verhuurder: vastgoed kopen en verhuren

  De tweede optie is vastgoed kopen om het vervolgens te verhuren. Hier zal je zowel geld verdienen via direct rendement als indirect rendement. Bij direct rendement verhuur je het pand en verdien je dus bij via de verhuurinkomsten. Bij indirect rendement ga je ervan uit dat het pand ooit verkocht wordt, waar je dus ook op termijn geld mee verdient. Betrouwbare huurders vinden is bij deze manier de meest cruciale taak.

  Je wilt namelijk huurders die van plan zijn om voor een lange tijd in de woonst te verblijven en niet na enkele maanden beslissen om te verhuizen. Want een leeg huis betekent automatisch verlies. Daarnaast wil je tijdens de verhuur niet te veel kosten hebben via reparaties of nieuwe onderdelen.

  Zorg dus dat een huis piekfijn in orde is voor de huurders intrekken. Je kan ook je risico verlagen door het pand te verdelen in verschillende woonsten. Meerdere huurders betekent namelijk ook hogere huurinkomsten waardoor je het risico spreidt. Verbouwkosten moet je hier wel natuurlijk bijrekenen.

  Speel als bank: vastgoed financieren

  De 3de manier om geld te verdienen via vastgoed wordt “financieren” genoemd. Als mensen een woning willen kopen, maar de bank hen dat uiteindelijk toch niet wilt uitlenen: dan kom jij in het plaatje. Jij verstrekt de lening en vraagt daarop rente. Het geld dat je verdient komt dan via het rendement van de lening.

  Let op! De rente moet wel in verhouding staan met het risico dat je neemt. Maak daarnaast zeker een duidelijk contract op om alles vast te leggen. Dit is een heel eenvoudige manier om geld te verdienen, maar ook de meest risicovolle. Wanneer diegenen die geld van je geleend hebben failliet gaan of een betalingsachterstand hebben, kom jij als laatste aan de beurt op het lijstje van rechthebbenden.

  Investeer in vastgoed met de hulp van Woonhypotheek

  Wil jij investeren in vastgoed en er je geld mee verdienen? Woonhypotheek kijkt samen met jou naar de opties en rekenen graag uit waar potentieel in zit en wat mogelijk is met je budget. Dankzij ons team van specialisten en onze jarenlange ervaring krijg je advies op maat van een hoge expertise.

  Wij helpen je graag je droom waar te maken. Contacteer ons voor een afspraak en wij kijken samen met jou naar alle mogelijkheden.

  MEER ADVIES IN FINANCIERING