Huis kopen in Zeeland als Belg? Wat met je lening?

 • 8dec
  Gepost in financiering

  Zeeuws-Vlaanderen wordt alsmaar populairder onder de Belgische gezinnen. De reden voor hun vertrek over de grens? Het is rustig gelegen, de natuur is er prachtig én het is er goedkoper. Natuurlijk kan je voor dezelfde redenen ook een huisje zoeken in de Ardennen, maar daar stoot je weer op een taalbarrière. In Nederland heb je dat probleem niet.

  Geslaagde campagne

  Mede dankzij een geslaagde campagne door Zeeuws-Vlaamse ondernemers blijft de populariteit van Zeeland stijgen naar een ongekend niveau. In 2011 startte Stichting Zeeuws&Vlaanderen een campagne in ons land om welvarende Vlamingen over de grens te lokken. En dat deden ze met succes.

  Voor de campagne in 2011 maakten 450 Vlamingen de grote stap. In 2012 werden dat er 708. Sindsdien blijft het gemiddelde aantal schommelen rond 600 à 700 per jaar. De stichting bestaat vooral uit Zeelandse investeerders, makelaars, verzekeraars, banken, projectontwikkelaars en notarissen die veel baat hebben bij een grote instroom van Vlaamse inwoners.

  Aantrekkelijke woningprijzen

  Maar liefst 600 tot 700 Belgen vinden elk jaar hun weg over de grens en nestelen zich in Zeeuws-Vlaanderen. Maar het gebied is niet voor niets zo in opmars. Voornamelijk de prijs laat de Vlamingen zwichten. De kost voor een doorsnee woning is er namelijk ongeveer 169.000 euro, dat is 40 procent lager dan in Vlaanderen. Zowel kwalitatieve woningen als vakantiehuizen zijn er ongeveer 40 000 euro goedkoper dan in Vlaanderen. Daarbovenop liggen de notaris- en registratiekosten ook een pak lager: zo’n 75 procent lager dan in ons land.

  Nog andere Zeelandse troeven?

  Niet alleen de prijs is aanlokkelijk. Ook de rustige ligging, het vele groen, de mooie uitzichten, de privacy en de veiligheid is volgens de stichting Zeeuws&Vlaanderen een troef. Bovendien is het relatief dichtbij Vlaanderen waardoor je dagelijkse leven niet volledig wordt omgegooid.

  Je doet er namelijk zo’n 40 minuten over om van Oostburg naar Brugge te rijden en ook de rit van Terneuzen naar Gent duurt maar ongeveer drie kwartier. Een tripje van Hulst naar Antwerpen duurt zo’n 40 minuten. Met al die files in België ben je misschien zelfs even snel op je bestemmingen als de Belgen zelf.

  Wat met je hypotheek als je in Nederland gaat kopen?

  Ben je op zoek naar een lening om een woning te kopen in Zeeland? Weet dan dat je niet per se bij een Nederlandse bank moet zijn. Wellicht blijf je na je verhuis ook nog in België werken? Dan is het sowieso handig om met een Belgische bank in zee te gaan, want de banken verwachten nu eenmaal vaak dat je jouw loonrekening ook bij hun gaat aanhouden wanneer je een hypotheek neemt.

  In het grensgebied ben je trouwens nooit de eerste die komt aandraven met het plan om in Zeeland te gaan wonen, dus de bankkantoren in grensgemeenten hebben doorgaans wel de juiste condities daarvoor.

  Woonhypotheek zoekt de beste lening voor jouw huis in Zeeland

  Is je Zeelandse droom stilaan werkelijkheid aan het worden? Kom dan zeker eens bij ons langs om de beste optie voor je hypotheek te vinden. Wij hebben jarenlange ervaring in de sector en vergelijken meer dan 25 hypotheekverstrekkers voor jou.

  Contacteer ons voor een afspraak, neem je budget bij de hand en we zoeken samen naar de beste lening!

  MEER ADVIES IN FINANCIERING