Huisje in de Ardennen kopen? Welk budget en welke lening?

 • 7aug
  Gepost in financiering

  In de afgelopen jaren is er overduidelijk meer interesse ontstaan in woningen in de natuur. Vooral jonge mensen zijn het stedelijke leven een beetje beu, vanwege de constante drukte en geluiden. Misschien zit jij er ook wel over na te denken om binnenkort een huisje middenin de rust van de natuur aan te schaffen?

  De Ardennen is bij uitstek een regio om van de sereniteit van de natuur te genieten. Met veel soorten vegetatie en natuurgebieden kun je hier vrijwel alles ondernemen: van wandelen tot abseilen, fietstochten maken en paardrijden. Voor ieder wat wils! Daarom bieden wij je vast wat meer informatie over het kopen van een huisje in de Ardennen, indien je wilt weten wat jouw mogelijkheden zijn.

  Waar dien je op te letten als je een woning in de Ardennen wilt kopen?

  Voor het verkrijgen van een hypotheek dien je in ieder geval over genoeg inkomsten te beschikken, anders kun je immers de hypothecaire lening niet aflossen.

  Dit houdt in dat je zowel je inkomsten als uitgaven goed op papier moet hebben en precies bepalen, wat je maandelijks zou kunnen betalen aan aflossingen. In de regel zou je nooit meer dan 40% van je salaris aan woonkosten moeten betalen, zo houdt je het voor jezelf veilig en voorspelbaar.

  Hoe kun je je budget goed berekenen?

  Indien je wel wat hulp kunt gebruiken bij het bepalen van je maandelijkse budget en het totale budget voor de aankoop van een woning, dan raden wij altijd aan een simulatie uit te voeren.

  Bij WoonHypotheek kun je natuurlijk ook terecht voor een duidelijk berekening van jouw financiële mogelijkheden. Wij houden tevens rekening met extra factoren zoals je eigen inbreng, de hypotheek die het beste bij je past en de manier waarop je wilt terugbetalen.

  Hoe kies je een hypothecaire lening die bij je past?

  Wil je een huisje in de Ardennen kopen als je enige woning en hoofdverblijf? Of wil je graag een vakantiehuisje? De hypotheek die je afsluit heeft veel invloed op de manier waarop je je geld zult besteden, dus laat je altijd goed informeren met betrekking tot de opties die voor je open staan. Je kunt bijvoorbeeld de eerste periode enkel rente aflossen, als dat beter voor je uitkomt.

  Ook de rentevoet is van belang. Bedenk ook vast of je wilt kiezen voor een variabele rente of een vaste rentevoet. Op dit moment zijn de rentevoeten zeer laag, dus het kan veel voordeel opleveren om de rente vast te zetten voor meerdere jaren. Wanneer je eigen inbreng hebt, dan zal je maandbedrag ook dalen.

  Heb je al een woning? Misschien kun je je overwaarde inzetten

  Indien je een tweede woning wilt kopen, dan is het verstandig om na te gaan of je huidige woning over overwaarde beschikt. Als je al geruime tijd in je huis woont, dan is de kans zeker aanwezig dat je woning meer waard is geworden. Dit geld kun je gebruiken, wanneer je een tweede huis aan wilt schaffen.

  Uiteraard vertellen wij van WoonHypotheek je graag alles dat je dient te weten. Contacteer ons gerust eens om een vrijblijvende afspraak te plannen en wie weet zit je volgende zomer heerlijk op je terras in de Ardennen!

  MEER ADVIES IN FINANCIERING