Hypothecair mandaat wat betekent dit?

 • 9okt
  Gepost in financiering

  Bij het afsluiten van een hypothecaire lening vraagt de financiële instelling steeds tot het afsluiten van een hypotheek, hierdoor is de bank er zeker van dat bij niet terugbetaling ze als eerste beslag kan leggen op het onroerende goed en zo haar tegoeden kan recuperen. Het afsluiten van een hypotheek brengt ook een kost met zich mee. Deze kost is een percentage van het geleende bedrag.

  Om deze belasting/kost zoveel mogelijk te drukken gaan banken er soms met akkoord om een hypothecaire volmacht of hypothecair mandaat toe te staan bij het afsluiten van de hypthecaire lening. Hierdoor heb je een deel hypotheek en een deel mandaat. bv 200.000 EUR waarvan 150.000 in mandaat, je dient dan enkel op de de 50.000 EUR belastingen/kosten te betalen.

  De bank heeft echter op elk moment het recht om het hypothecair mandaat / hypothecaire volmacht om te zetten in een volledige hypotheek bij eventuele onvermogendheid van de klant (je kan bv niet je hypotheeklening niet meer terug betalen).

  Altijd goed om weten. De specialisten van WoonHypotheek.be geven je graag meer uitleg en kijken graag na of je dossier in aanmerking komt voor een hypothecair mandaat of hypothecaire volmacht bij het afsluiten van je hypotheeklening.

  MEER ADVIES IN FINANCIERING