Hypothecaire lening voor alleenstaanden: goed idee?

 • 5apr
  Gepost in financiering

  Hypothecaire lening erg in trek

  Stel: u bent alleenstaande en hebt een lening nodig voor uw woning. Is het dan een goed idee een hypothecaire lening aan te gaan? Bij uwkrediet.be zeggen we: ja. Waarom? De cijfers bewijzen het, een hypothecaire lening is erg in trek.

  Een derde van alle hypothecaire leningen

  Uit bankenstudies blijkt dat alleenstaanden in 2012 goed waren voor een derde van de aanvragen voor woningkredieten. In één jaar tijd steeg hun aantal van een vierde naar een derde. Gemiddeld vragen alleenstaanden een hypothecaire lening van 115.000 euro. Samenwonenden gaan voor een hypothecair krediet van 135.000 euro. Nog een verschil is dat de voorkeur van alleenstaanden naar een appartement gaat, terwijl samenwonenden ervoor kiezen een woning te bouwen.

  Hypothecaire lening: langer wachten? Jongeren blijven langer thuis wonen, ze studeren langer en ze krijgen op een latere leeftijd kinderen. Gevolg: gemiddeld verwerven mensen pas op hun 33ste een woning, waarin ze gemiddeld 245.000 euro investeren. De hypothecaire lening die ze aangaan is voor een gemiddelde looptijd van 16 jaar.

  Vraag uwkrediet.be uw hypothecaire lening te berekenen

  Is een variabele rentevoet of een vaste rentevoet het best? Op dit ogenblik is de variabele formule met driejaarlijkse herkiezing populair. Maar uw financiële situatie is niet die van een ander.

  Vraag daarom een berekening aan uwkrediet.be.

  Wij luisteren naar u en stellen u een hypothecaire lening voor die specifiek voor u gemaakt is.

  MEER ADVIES IN FINANCIERING