Hypotheek aanvragen

 • 5okt
  Gepost in financiering

  Hypotheek aanvragen

  Bent u aan het kijken voor een nieuwe woning? Of andere belangrijke investering? Bij hypotheek aanvragen wordt er vaak niet verder gekeken dan de bank waar de betaalrekening is gevestigd. Het blijkt vaak dat er meer partijen zijn in de markt die voordeliger kunnen zijn. Het is belangrijk dat u zich goed inleest in de mogelijkheden. Er zullen verschillende vragen langskomen: weet u bijvoorbeeld hoeveel hypotheek u nodig heeft en hoeveel u maximaal kunt lenen? Een hypotheek aanvragen is een complex proces. Woonhypotheek.be heeft jarenlang ervaring op dit gebied. Zij geven u graag advies over de soorten hypotheken en kijken samen met u wat het beste bij uw situatie past.

  Variabele of vaste hypotheekrentes

  Bij het aanvragen van een hypotheek zullen de termen variabele en vaste hypotheek rente vaak voorbij komen. Wat is het verschil tussen deze twee? Wanneer u weet dat u in de toekomst meer rente kunt betalen, kunt het beste kiezen voor variabele rente. De hoogte van variabele rente is namelijk gekoppeld aan de rente in de markt. Dit kan in bepaalde situaties voordelig zijn. Bij vaste rente wordt het rentepercentage voor een bepaalde periode vastgezet, dit kunnen perioden zijn van 5, 10 maar ook 30 jaar. Wanneer u kiest voor vaste rente heeft u meer zekerheid. Het nadeel van deze rente is tegelijkertijd ook deze zekerheid. Ons team vertelt u graag meer over deze mogelijkheden.

  Hoeveel mag u maximaal lenen?

  Wanneer u duidelijk heeft hoeveel geld u graag wilt lenen, kunt u vervolgens kijken hoeveel u maximaal kunt lenen. De maximale hoeveelheid dat geleend kan worden is afhankelijk van een aantal factoren: uw inkomsten en uitgaven, spaargeld, de hoogte van de hypotheekrente en als laatste de waarde van de woning die u wilt kopen. Vaak wordt niet geadviseerd om het maximale bedrag te lenen. U kunt vooraf alvast bedenken hoeveel u maandelijks wilt uitgeven aan woonlasten en hoeveel u daadwerkelijk nodig heeft voor de investering.

  Hulp bij hypotheek aanvragen

  Woonhypotheek heeft al veel klanten geholpen bij hypotheek aanvragen. De hypotheekadviseur zal samen met u een schets maken van uw persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat er een duidelijk overzicht wordt gemaakt van uw huidige inkomen, uitgaven en eventuele schulden. Op deze manier kunnen we onverwachte verassingen worden voorkomen. U kunt kiezen tussen een vaste of een variabele lening, of een combinatie ervan. Onze adviseur zal u optimaal begeleiden tijdens dit proces. Hoeveel u kunt lenen verschilt per bank. De voorwaarden per bank verschillen ook. Het is de moeite waard om samen met ons een kijkje te nemen in de markt om de beste hypotheek te vinden.

  Optimale begeleiding en deskundigheid

  Alle hypotheekverstrekkers pretenderen de beste en de goedkoopste te zijn. Maar welke is nou het meest passend voor uw situatie? Samen gaan we de opties langs en kiezen we de juiste. Woonhypotheek.be zal verschillende hypotheken naast elkaar leggen en offertes opvragen. We hebben jarenlang ervaring en contact met meer dan 25 financiële instellingen. We zullen helpen bemiddelen tussen u en de bank tijdens hypotheek aanvragen. Woonhypotheek helpt u zoeken naar een hypotheek die bij u past.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING