Investeren in vastgoed: goede keuze of niet?

 • 10maa
  Gepost in financiering

  De afgelopen jaren zijn we allemaal iets creatiever geworden als het gaat om sparen. Banken geven namelijk bijna geen interessante rentevoeten meer bovenop je spaargeld, dus wat moet je dan doen? Veel mensen willen graag beleggen, maar zijn angstig om hun inleg te verliezen door de continu schommelende wisselkoersen.

  Indien je op een relatief veilige manier geld wilt investeren en daarmee een aanzienlijk bedrag aan intresten wil binnenhalen, dan is investeren in vastgoed een zeer aantrekkelijke optie. Zeker als je bijvoorbeeld je pensioen wilt aanvullen, want je verkrijgt met niet al teveel inspanning een extra inkomstenbron. Wij vertellen je graag meer over investeren in vastgoed, hoe je dit het beste aanpakt en waar je zeker op moet letten.

  Investeren in vastgoed wordt steeds gemakkelijker

  Vroeger leek het enkel voorbestemd aan heel rijke of welvarende personen, maar sinds de afgelopen decennia met vele schommelingen op de huizenmarkt beleggen steeds meer mensen in vastgoed. De woningprijzen zijn nu weer gestabiliseerd, dit betekent dat je redelijk goed kunt voorspellen wat je investering kan opbrengen in de toekomst. Ook verwachten experts niet, dat woningprijzen de komende jaren veel zullen dalen.

  Daarbovenop zijn hypotheken tegenwoordig veel gemakkelijker te betalen vanwege de structureel lage rentevoeten. Indien je momenteel niet boven je status woont, dan is de kans groot dat je een lening kunt krijgen om te investeren in vastgoed. Let er dan natuurlijk wel op, dat het potentiële rendement van je investering ruimschoots de rentevoet van je lening overstijgt. Lenen blijft lenen dus houdt het verstandig; een betere optie is een poosje sparen en dat vast deels als inleg gebruiken.

  Je hoeft geen expert te zijn om in vastgoed te beleggen of investeren

  Omdat er steeds meer mogelijkheden open liggen voor leken, kan iedereen in vastgoed investeren. Het internet staat tegenwoordig ook bol van de handige tips en trucs. De economie is weer rustig aan het aantrekken, waardoor het gemiddelde gezinsinkomen stabiel blijft en je hierdoor meer kansen hebt om geld te investeren in lucratieve opties.

  Daarnaast is de maatschappij ook aardig veranderd. Er zijn nu niet alleen meer alleenstaanden, maar ook steeds meer stelletjes die een simpeler bestaan verkiezen. Denk aan de vele mensen die in campers wonen, of continu op reis zijn. In dergelijke gevallen is het juist extra aantrekkelijk om te investeren in vastgoed. Niet alleen vanwege het rendement, maar ook omdat je op die manier in de toekomst nog een extra huis hebt.

  Hoe groot is de kans dat je winst maakt?

  De waarde van vastgoed is in de afgelopen tientallen jaren stabiel met ongeveer 2,5 tot 3% blijven stijgen. Dit is geen enorm hoge rentevoet, maar wel al vele malen hoger dan een spaarrekening biedt. Natuurlijk zullen er altijd risico’s bestaan, zoals dalende huizenprijzen of een vervelende huurder. Dit zijn echter zaken die je met pragmatisme en geduld ook weer oplost, want investeren in vastgoed is en blijft investeren in iets dat letterlijk staat als een huis.

  Tips van WoonHypotheek

  • Zorg er eerst voor dat je je budget op orde hebt en weet wat je verantwoordelijk uit kunt geven
  • Probeer in meerdere kleine objecten te investeren, zodat je altijd kunt rekenen op een deel van je investering
  • Zorg er ook voor dat je voldoende financiële ruimte hebt en ook uit een andere inkomstenbron kunt putten

  WoonHypotheek helpt je graag met het in kaart brengen van je mogelijkheden. Daarna kunnen we ook samen op zoek gaan naar de beste lening, om jouw ideale beleggingsobjecten mee aan te kopen. Bel ons gerust voor informatie en een afspraak.

  MEER ADVIES IN FINANCIERING