Kan ik als freelancer een woonlening krijgen?

 • 15jul
  Gepost in financiering

  Als starter heb je het al niet gemakkelijk als je een woonlening wilt afsluiten. Ben je daarnaast ook nog eens ondernemer? Dan is de woningmarkt al helemaal niet simpel binnen te dringen. Ondernemen betekent immers, dat je inkomstenbron niet altijd even stabiel is. Soms kun je veel verdienen, andere maanden weer minder.

  Wil je als freelancer toch proberen een woonlening te krijgen? Lees dan snel verder voor enkele slimme tips.

  Ben je geschikt voor het ondernemerschap?

  Om bij het begin te beginnen: als eerste zal je voor jezelf na moeten gaan, of jij geschikt bent om een onderneming te beheren. Ondernemerschap houdt namelijk veel werkzaamheden in, niet enkel het uitoefenen van een vak. Je zal ook moeten netwerken en acquireren, je leveranciers betalen, achter je eigen facturen aan moeten gaan en natuurlijk ook een solide administratie moeten bijhouden.

  Waar je bij een baan in principe alleen elke dag aanwezig moet zijn en precies je taken uit moet voeren, komt er bij freelancen dus heel wat meer kijken. Bedenk goed of dit is wat jij voor jezelf wilt en laat je zeker goed adviseren op dit gebied.

  Er zijn tegenwoordig talloze ondernemerscoaches die je hierbij kunnen helpen.

  Ondernemen brengt meer risico’s met zich mee dan een baan in loondienst

  Wanneer je eenmaal de knoop doorhakt, dan kom je op je weg heel wat beslissingen tegen die je zult moeten nemen. Deze impliceren ook enige bedrijfsrisico’s. Wanneer je dan als freelancer een eigen woning wilt kopen, zullen kredietverstrekkers je aanvraag beoordelen aan de hand van die risico’s.

  Zij willen immers zeker weten, dat je in de toekomst in staat zult zijn je lening terug te kunnen betalen en willen je niet in een positie van schuldoverlast brengen.

  Het is voor een hypotheekverstrekker niet altijd even simpel, om je kredietwaardigheid als ondernemer te beoordelen. Vaak gebeurt dit aan de hand van een financieel plan, wanneer je pas gestart bent. Ben je al enkele jaren bezig een onderneming te drijven en heb je goede jaarcijfers, dan maak je vanzelfsprekend meer kans op toekenning van een krediet.

  Je dient natuurlijk wel legaal je bedrijf uit te oefenen!

  Soms proberen mensen met extra inkomsten een huis aan te schaffen, die niet geheel op de juiste manier zijn verkregen. Bijvoorbeeld om een gat op te vullen dat in de inkomsten terug te vinden is.

  Vanzelfsprekend wijzen wij je er op, dat WoonHypotheek enkel in zee gaat met ondernemers die legaal op papier cijfers kunnen voorleggen die de FOD Financiën ook te zien krijgt.

  Heb je constante inkomsten om je krediet mee te betalen?

  WoonHypotheek kan je uitstekend helpen bij het opstellen van een plan en dito simulatie, waarmee jij kan inschatten of je voldoende inkomsten hebt om een woning aan te schaffen middels een hypothecair krediet.

  Wij kijken niet alleen naar de hoogte van je inkomsten, maar ook de continuïteit van de inkomsten en jouw toekomstperspectief.

  Wil je meer weten over jouw mogelijkheden als freelancer om een woonlening te krijgen? Bel ons dan direct voor een afspraak.  Vrijblijvend advies nodig? Bel op 0471/79.82.11 en wij plannen direct een afspraak met je in.
  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING