Mijn woonhypotheek herfinancieren, is dat verstandig?

 • 9apr
  Gepost in financiering

  Denkt u eraan om uw hypotheek te herfinancieren? Dan is het verstandig om van tevoren goed advies in te winnen over de mogelijkheden. Een hypotheek herfinancieren brengt namelijk altijd extra kosten met zich mee. Het is dan ook maar de vraag of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Voor het maken van een kostenberekening en voor het doornemen van de nieuwe voorwaarden, en eventuele verborgen lettertjes, is het verstandig om professioneel advies in te winnen. Wilt u meer weten over uw woonhypotheek herfinancieren? Lees dan verder.

  De voor-en nadelen van een woonhypotheek herfinancieren

  Uw woonhypotheek herfinancieren kan verschillende voordelen opleveren. Zo kunt u denken aan het betalen van een lagere rente. Dit is voornamelijk interessant als uw rentevaste periode afloopt. Tevens is het mogelijk dat u denkt aan een verbouwing, waarbij een andere hypotheekvorm beter aansluit bij uw wensen. Uiteraard kunnen aantrekkelijke voorwaarden elders tevens een reden zijn om uw hypotheek te willen herfinancieren.

  Er zitten echter ook nadelen aan het herfinancieren van uw hypotheek. Zo heeft u ten eerste extra kosten die verbonden zijn aan een woonhypotheek herfinancieren. Denk hierbij aan taxatiekosten, afsluitkosten en notariskosten. Daarnaast moet u rekenen op een boete. Uw huidige hypotheekverstrekker loopt immers rente mis doordat u overstapt. Hier zal deze een compensatie voor verlangen. Een tweede nadeel van een woonhypotheek herfinancieren kan zijn dat de voorwaarden aantrekkelijker lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Het is dan ook verstandig om u goed te laten adviseren alvorens over te stappen.

  Een woonhypotheek berekening maken

  U kunt het beste een berekening maken om te kijken of het herfinancieren van uw hypotheek daadwerkelijk voordelen oplevert. Immers, als de kosten van het herfinancieren het voordeel overstijgen, is het niet verstandig om hieraan te beginnen. Een adviseur kan u helpen om een optimale berekening voor uw situatie te maken.

  Houdt u bij het maken van een berekening in ieder geval rekening met het aanschaffen van uw woning en de koopsom van uw woning. Daarnaast kunnen uw bruto jaarinkomen, uw leeftijd en uw burgerlijke staat van belang zijn voor de berekening van het herfinancieren van uw woonhypotheek. Uiteraard dient u tevens de gegevens van uw huidige hypotheekverstrekker en uw gewenste hypotheekverstrekker bij de hand te hebben. Vergeet daarbij niet het aantal leningdelen bij de hand te houden.

  Wanneer uw berekening daadwerkelijk voordelen oplevert, is uw woonhypotheek herfinancieren verstandig. Dit kan namelijk voordelen opleveren, zoals lagere maandlasten, extra bestedingsruimte en mogelijk betere voorwaarden.

  Advies bij uw woonhypotheek herfinancieren

  Wilt u uw woonhypotheek herfinancieren en kunt u daarbij een goed advies gebruiken?
  WoonHypotheek heeft een netwerk van meer dan 25 banken en financiële instellingen. Wij kunnen u dan ook persoonlijk en deskundig advies geven bij het herfinancieren van uw woonhypotheek. WoonHypotheek adviseert u daarbij de oplossing die optimaal bij uw persoonlijke situatie past. Contacteer ons vrijblijvend voor advies over uw woonhypotheek herfinancieren.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING