Onderhandelen over hypotheekleningen

 • 5nov
  Gepost in financiering

  Hoe moet u offertes voor hypotheekleningen vergelijken?

  Proficiat! U heeft een bod gedaan op een onroerend goed dat aanvaard werd door de verkoper. In afwachting van het opstellen van de verkoopovereenkomst wilt u alvast informatie inwinnen over een hypothecaire lening. Let zeker op enkele valkuilen bij het vergelijken van hypotheekleningen.

  U heeft de valkuilen bestudeerd en weet waar u moet op letten bij het vergelijken van leningen. Bestudeer nu de verschillende formules (vast, variabel, degressief, progressief …) en kies één of meerdere formules die interessant lijken. Vraag indien nodig advies over de beste formule in uw situatie.

  Hoe onderhandelen met aanbieders over uw hypothecaire lening?

  Maak een afspraak bij enkele aanbieders (banken, makelaars …) en vraag om een offerte voor de gekozen formule(s). Om het onderste uit de kan te halen moet u nu aan de slag. Daarbij gelden volgende regels:

  • Wees niet bang om te onderhandelen, het gaat meestal om veel geld. Aanbieders weten dat maar laten soms blijken dat hun eerste aanbod definitief is. Dat is echter bijna nooit het geval.
  • Onderhandel ook over andere elementen dan de rentevoet. Denk aan schuldsaldoverzekering, dossierkosten, brandverzekering en alle andere zaken waar kosten aan verbonden zijn.
  • Bezorg informatie over het best verkregen aanbod aan een andere aanbieder en vraag of zij een beter aanbod willen formuleren.
  • Als je een beter aanbod krijgt, ga hier niet meteen op in. Stuur het opnieuw door naar een andere aanbieder en ga zo door tot meerdere aanbieders definitief afhaken.
  • Vergelijk de beste offertes in hun geheel en bepaal het beste aanbod. Stuur dit aanbod nogmaals door naar alle andere aanbieders.
  • Is er niemand meer die nog een beter aanbod kan of wil formuleren? Dan kan je nog steeds doorgaan met onderhandelen met de beste aanbieders. Maar speel geen harde blufpoker. Als je zwart op wit geen beter aanbod hebt zal de beste aanbieder niet snel geneigd zijn om toegevingen te doen.

  Heeft u het beste aanbod onderhandeld en bent u er tevreden over? Vraag dan om je het aanbod in een officieel document te bezorgen. Lees nu goed de kleine lettertjes voor u akkoord gaat.

  Zelf onderhandelen over hypothecaire leningen

  U ziet het: zelf onderhandelen over hypotheekleningen kost veel tijd en moeite. Bovendien zijn er zoveel aanbieders dat u eindeloos zou kunnen doorgaan. Wilt u veel tijd en moeite besparen bij het zoeken naar de beste hypotheeklening? Laat het werk dan over aan echte professionals, neem contact op met ons. Wij geven advies voor uw specifieke situatie en onderhandelen voor u met meer dan 25 banken en financiële instellingen. Dankzij ons watervalsysteem bezorgen wij u binnen de 5 werkdagen het beste aanbod. En u bent ons geen ereloon verschuldigd, er zijn geen kosten, het is volledig gratis..

  MEER ADVIES IN FINANCIERING