Sneller een verzekering gewaarborgd wonen

  • 5aug
    Gepost in financiering

    Je weet vast wel dat je naast een hypotheek ook bepaalde verzekeringen af kan sluiten wanneer je een huis gaat kopen, bijvoorbeeld om de risico’s van inkomstenverlies te dekken. Stel dat je je baan verliest, dan bestaat de kans dat je na een tijdje de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Dit kan op langere termijn tot onnodige doch grote problemen leiden.

    Voor dergelijke situaties heb je diverse mogelijkheden om jezelf te beschermen. Maar wist je dat je in Vlaanderen wellicht recht hebt op een gratis verzekering die je beschermt tegen inkomstenverlies? Deze verzekering wordt de Verzekering Gewaarborgd Wonen genoemd en dekt meerdere gevallen van arbeidsongeschiktheid. Zo worden je hypotheeklasten gedurende een bepaalde periode opgevangen.

    Wat is de verzekering Gewaarborgd Wonen?

    Wanneer je een hypotheek afsluit voor de aanschaf, bouw of renovatie van een huis, dan is de Verzekering Gewaarborgd Wonen speciaal bedoeld als bescherming tegen inkomstenverlies. En het mooie aan deze verzekering is, dat je zelf geen premie hoeft te betalen. De Vlaamse overheid doet dit namelijk voor je, met het doel het voor inwoners van Vlaanderen gemakkelijker te maken een huis te kopen én te kunnen betalen.

    Hoe werkt de Verzekering Gewaarborgd Wonen precies?

    De Verzekering Gewaarborgd Wonen heeft een maximale looptijd van tien jaar. Dit is wellicht niet zo lang als de meeste hypotheken, maar je kunt toch in die tien jaar profiteren van de voordelen ervan. Daarnaast kopen veel mensen in een periode van tien jaar een ander of groter huis, bijvoorbeeld als je gaat samenwonen. Vooral voor starters is deze verzekering daarom reuze interessant.

    Mocht je door arbeidsongeschiktheid in deze periode je inkomstenbron verliezen, dan kun je gedurende maximaal drie jaar een tegemoetkoming ontvangen. Met deze tegemoetkoming kun je je hypotheeklasten aflossen. De maximale toelage bedraagt 600 euro per maand.

    Let wel: er is een wachttijd van drie maanden vanaf het moment van aanvragen.

    Je kunt deze verzekering nu gemakkelijker afsluiten

    Helaas komt het nog redelijk vaak voor, dat mensen helemaal niet op de hoogte zijn van het bestaan van deze verzekering. Kredietverstrekkers en notarissen wijzen aanvragers van leningen veelal wel op de mogelijkheid van het afsluiten van de verzekering.

    Op 15 juli 2019 is de verzekering uitgebreid: als zelfstandige dekt de Verzekering Gewaarborgd Wonen nu ook zaken als faillissement. Tot op heden strekte de dekking alleen tot langdurige ziekte en arbeidsongeschiktheid.

    Ook zijn de voorwaarden van tewerkstelling versoepeld. Tot de hiervoor genoemde datum moest je minimaal twaalf maanden onafgebroken tewerkgesteld zijn, vanaf 15 juli jl. mag deze periode gedurende een maximum van tien dagen onderbroken zijn geweest.

    Mocht je dus in die periode van baan gewisseld zijn en een paar dagen daardoor geen contract hebben gehad, dan mag je de verzekering nu ook aanvragen. Daarnaast mogen uitzendkrachten nu ook de verzekering afsluiten, indien op de datum van aanvraag een uitzendovereenkomst geldt.

    Vraag de Verzekering Gewaarborgd Wonen tijdig aan

    Je dient wel ruim op tijd een aanvraag in te dienen, wil je dat de verzekering daadwerkelijk dekking biedt. Dit kan tot één jaar vanaf de eerste geldopname van je hypotheek.

    • Ook geldt de voorwaarde, dat je geen andere woning (in vruchtgebruik) hebt. Je kunt deze verzekering afsluiten voor:
    • woningen met een prijs tot maximaal 320.000 euro en in sommige gebieden in Vlaams-Brabant tot 368.000 euro.

    Wil je meer informatie over deze optie? Neem dan contact op met WoonHypotheek, wij informeren je graag over alle mogelijkheden voor het afsluiten van een hypothecair krediet. Wij adviseren je graag rond alle mogelijkheden op financieel gebied en de vele voordelen die je kunt behalen.


    Vrijblijvend advies nodig? Bel op 0471/79.82.11 en wij plannen direct een afspraak met je in.
    CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

    MEER ADVIES IN FINANCIERING