Volg de rente op de voet

 • 10maa
  Gepost in financiering

  Bent u op zoek naar een huis en heeft u daar een hypotheek voor nodig? Of heeft u al een huis en wilt u uw hypotheeklening herzien?
  Een goede voorbereiding is hierbij belangrijk, en dan is het handig om de rente op de voet te volgen.
  De rentevoet bepaalt immers hoeveel intrest u moet betalen aan de kredietverstrekker.

  Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u kiezen tussen een vaste rentevoet en een variabele rentevoet.
  Bij de vaste rentevoet betaalt u iedere maand een vast bedrag aan intrest, terwijl u bij een variabele rentevoet een bedrag betaalt dat periodiek wordt aangepast aan de hand van een referentie-index.

  Wat bepaalt de rentevoet?

  Of u nu een vaste of variabele rentevoet kiest, deze wordt altijd bepaald aan de hand van een paar factoren. Natuurlijk spelen de actuele rentetarieven en of u opteert voor een variabele- of vaste rentevoet een grote rol.
  Daarnaast zijn er nog andere punten die de hoogte van de rentevoet bepalen.
  De quotiteit is bijvoorbeeld belangrijk bij het bepalen van de rente voor uw lening. De quotiteit is de verhouding tussen het geleende bedrag en de aankoopprijs van een woning, en heeft een grote invloed op de kosten van uw hypotheek. In de meeste gevallen geldt: hoe hoger de quotiteit, hoe hoger de rentevoet.

  Hypotheekshoppen? Volg de rente op de voet!

  Indien u op zoek bent naar een nieuw, of beter woonkrediet, is het belangrijk om de rente op de voet te volgen.
  Het aangaan van een hypotheek is een groot engagement en dan is het belangrijk dat u een voordelige woonlening afsluit aan gunstige voorwaarden. Daarbij loont het de moeite om misschien niet direct met uw standaardbankier in zee te gaan, maar eerst eens rustig te kijken welke partijen een mogelijk beter voorstel kunnen doen.
  Uit onze ervaring blijkt: in de meeste gevallen is er altijd een partij die een lagere rentevoet wil aanbieden.

  Hypotheekrente vergelijken

  Hoewel het vergelijken van een hypotheek een tijdrovend klusje is waar u gerust enkele dagen zoet mee bent, loont het wel de moeite.
  Als u bij uw standaardbankier informatie vraagt, zal hij u waarschijnlijk graag een gedetailleerde offerte opmaken. En aan de hand van deze offerte, kunt u beginnen vergelijken.

  Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de effectieve rentevoet die andere banken aanbieden. Haast net zo belangrijk: onder welke voorwaarden krijgt u de rentevoet? Er zijn namelijk verschillende extra voorwaarden. Zo kan een bank u vragen om bij hen:

  • te starten met pensioensparen,
  • uw loon te laten storten op een zichtrekening,
  • een brandverzekering voor de woning en/of voor uw inboedel af te sluiten.

  Zoals u ziet, is het uitzoeken van de best passende rentevoet een vak apart. Gelukkig kunnen we u daarin helpen.

  Woonhypotheek.be is gespecialiseerd in het zoeken van de goedkoopste lening. Daarbij bemiddelen we tussen u en de bank en gaan we voor het beste woonkrediet. Vanzelfsprekend houden we hierbij rekening met uw profiel als kredietnemer.
  Wij werken samen met ruim 25 financiële instellingen, wat zorgt voor een goed 'marktgevoel'. Ons team van specialisten vergelijkt het hypothecaire krediet, zodat we voor u het steeds beste woonkrediet kunnen vinden.

  Meer informatie? Klik dan hier, of neem direct contact met ons op voor een afspraak. Dat kan zowel op kantoor als bij u thuis.
  Bent u op zoek naar het beste woonkrediet? Doe dan beroep op ons team van specialisten.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING