Wat is een hypothecaire lening? Simuleer hier je woonkrediet

 • 12apr
  Gepost in financiering

  De meeste mensen die een woning willen aankopen, hebben niet de mogelijkheden om dit volledig met eigen kapitaal te doen. Om iedereen de kans te geven een woning aan te schaffen, bieden banken en hypotheekverstrekkers de mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van een huis. Dit wordt ook wel een hypothecaire lening genoemd.

  Wat is een hypothecaire lening?

  Een hypothecaire lening, of woonkrediet is niets anders dan een lening die je van de bank krijgt om je woning aan te kopen. Het is echter een lening met een bepaalde waarborg: het huis dat je aan wil kopen komt in onderpand. Dit wil zeggen dat de bank bepaalde rechten heeft wanneer je bijvoorbeeld je lening niet meer kunt afbetalen. De hypotheekverstrekker kan dan besluiten om je huis te verkopen, om zo alsnog het geld terug te krijgen dat aan jou geleend is voor de koopsom.

  Hoe vind je de beste hypothecaire lening?

  Er komt heel wat kijken bij het vinden van een goede, passende en voordelige hypothecaire lening. Natuurlijk wil je er zeker van zijn, dat de bank of hypotheekverstrekker waarmee je in zee gaat betrouwbaar is. Is dit niet het geval, dan kun je te maken krijgen met risico’s waardoor je in feite nooit helemaal safe of zeker bent.

  Daarnaast zijn er meerdere andere zaken waar je op dient te letten, om achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Daarom is het raadzaam om je woonkrediet te simuleren alvorens er daadwerkelijk één af te sluiten.

  Je hypothecaire lening simuleren

  Bij het afsluiten van een woonkrediet zijn er verschillende kostenbesparende opties waar je op kunt letten. Daarnaast zul je ook zeer goed na moeten denken over jouw financiële mogelijkheden, opdat je niet meer leent, dan dat je aankunt. Je zult dus nogal wat zaken op een rijtje moeten zetten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat is de hoogte van je huidige inkomen?
  • Hoe stabiel is je huidige inkomen?
  • Denk je over een aantal jaren meer te gaan verdienen?
  • Wat is je maandelijkse afloscapaciteit?
  • Hoeveel geld wil je lenen, of hoeveel kost het huis dat je op het oog hebt?
  • Welke rentevoet kun je nu krijgen?
  • Kan je deze rentevoet tussentijds aanpassen?
  • Zal de rentevoet in de toekomst stijgen?
  • Kun je een voordelige rentevoet voor een langere periode vastleggen?
  • Hoeveel zul je per maand gaan aflossen?
  • Wanneer wil je beginnen met het afbetalen van je hypothecaire lening?

   

  Deze en vele andere vragen worden beantwoord door middel van het (laten) uitvoeren van een simulatie. Daardoor zul je meteen een hoop nuttige info op papier hebben, waarmee je gegarandeerd de juiste keuze zult maken.

  WoonHypotheek helpt je graag bij het vinden van het beste woonkrediet

  Wanneer je een simulatie wilt uitvoeren, dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij kunnen aan de hand van de door jou geboden info de beste hypothecaire lening voor je vinden. Hiervoor vergelijken we meer dan 25 verschillende hypotheekaanbieders.

  Onze service is geheel onafhankelijk, waardoor wij in staat zijn om 100% vanuit jouw wensen en behoeften te opereren en alleen de meest geschikte woonhypotheek te vinden. Neem snel contact met ons op, en we helpen je graag verder.

  MEER ADVIES IN FINANCIERING