Ook zonder spaargeld kan je beleggen in vastgoed

 • 10dec
  Gepost in fiscaliteit

  Beleggen in vastgoed wordt beschouwd als een van de meest veilige investeringen. Hierdoor gaan steeds meer mensen gaan beleggen in vastgoed. Hierbij zijn vooral appartementen zeer in trek. De reden hiervoor is te vinden in het feit dat appartementen doorgaans voor een breder publiek interessant zijn. Een relatief kleinere oppervlakte is de financiële inspanning voor investeerders minder groot. Doordag alles compacter en efficiënter kan ingericht worden, kunnen de de energiekosten worden gedrukt.

  Waar moet u op letten bij de aankoop van een appartement?

  Ligging

  Op de vastgoedmarkt is de locatie altijd van cruciaal belang. Die bepaalt immers de toekomstige marktwaarde van het vastgoed. Daarnaast scoort ook bereikbaarheid hoog op het verlanglijstje van potentiële huurders of kopers. Een appartement in het centrum of aan de rand van de stad is bijvoorbeeld veel aantrekkelijker en geeft de huurprijzen een duwtje in de rug.

  Kwaliteit

  Hou zeker ook rekening met de staat van het vastgoed. Gaat het over nieuwbouw of zijn er nog renovatiekosten? Een gloednieuw appartement brengt minder kosten met zich mee, maar de prijs van een oudere woning ligt daarentegen aanzienlijk lager. Dat is een moeilijke evenwichtsoefening die iedere vastgoedinvesteerder persoonlijk moet maken. Daarnaast speelt ook de bezettingsgraad van het gebouw speelt een bepalende rol. Als er veel leegstaande appartementen zijn, is dat meestal geen goed teken.

  Een hypoteek aanvragen?

  Woonhypotheek.be zorgt ervoor dat het spel volgens de regels wordt gespeeld. Wij vergelijken het voorstel met andere betrouwbare aanbieders dankzij een jarenlange ervaring en nauw contact met meer dan 25 financiële instellingen. Hierdoor vinden we altijd de juiste en de voordeligste oplossing voor u. We zullen u helpen en bemiddelen tussen u en de bank, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FISCALITEIT