Waarvan hangt premie schuldsaldoverzekering af?

 • 30dec
  Gepost in fiscaliteit

  De schuldsaldoverzekering, hier hebt u vast en zeker al van gehoord

  Maar weet u wat deze inhoudt en waarom u deze al dan niet zou moeten afsluiten bij uw verzekeraar? En in welke mate deze precies afhankelijk is van uw hypotheeklening? Woonhypotheek licht het onderwerp hieronder kort voor u toe.

  Een schuldsaldoverzekering is van groot belang 

  Eerst een vooral een woordje uitleg over wat een schuldsaldoverzekering precies inhoudt. Dergelijke verzekering is in feite een type van overlijdensverzekering, aangezien het een verzekering is die maakt dat uw verzekeraar het nog niet terugbetaalde bedrag van uw hypotheeklening voor zich neemt in het geval dat u sterft. Op deze manier zijn de erfgenamen en uw partner van dit bedrag gevrijwaard en hoeven ze niet op te draaien voor deze kosten.

  Een schuldsaldoverzekering afsluiten is bijgevolg van groot nut, aangezien ze de nodige dekking bieden voor uw nabestaanden. Maar niet alleen voor hen is het van nut, ook voor uw kredietverstrekker. Voor deze partij betekent het immers een onmiskenbare waarborg. Indien u sterft, krijgt deze namelijk het bedrag van uw lening helemaal of gedeeltelijk terugbetaald van uw verzekeraar. Kortom: een schuldsaldoverzekering afsluiten is een win-winsituatie voor iedereen, maar hier is uiteraard ook een prijskaartje aan verbonden.

  Uw schuldsaldoverzekering ten opzichte van uw hypotheeklening

  De premie van uw schuldsaldoverzekering hangt van een aantal factoren af en is bij niemand precies dezelfde. Allereerst hangt deze af van uw overlijdensrisico. Deze hangt op zijn beurt weer af van bijvoorbeeld uw leeftijd, uw gezondheidstoestand, uw lichaamsactiviteit en nog veel meer. Hoe groter dit overlijdensrisico, hoe hoger de premie zal liggen.
  Ten tweede hangt het ook af van uw hypotheeklening. Hoe groter het kapitaal is dat u laat verzekeren, hoe groter de premie zal zijn. Hierbij geldt ook het volgende: hoe hoger de rentevoet en/of langer de termijn waarop u uw hypotheeklening afbetaalt, hoe groter de premie voor uw schuldsaldoverzekering zal zijn.

  Let bovendien ook goed op bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering! Het merendeel van de kredietverstrekkers waarbij u een lening afsluit, maken ook van het afsluiten van een schuldsaldoverzekering een vereiste. Hierbij is belangrijk dat u niet zo maar blindelings toehapt. Misschien zijn er bijvoorbeeld betere opties als het komt op de verzekeraar die zij voorstellen!
  Een schuldsaldoverzekering afsluiten: ja of neen? Vraag Woonhypotheek om advies!

  Weet u niet precies of u al dan niet een schuldsaldoverzekering dient af te sluiten?
  Of wilt u hierover meer inlichtingen?

  Dan kan u ons altijd contacteren via het telefoonnummer 03/770.52.01 of via het e-mailadres info@woonhypotheek.be. Onze specialisten trachten u zo spoedig mogelijk van dienst te zijn!

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FISCALITEIT