Een verzekering gewaarborgd wonen aanvragen

 • 4jun
  Gepost in steunmaatregelen

  Bent u een hypotheeklening aangegaan voor uw nieuwe woning of een renovatie van uw woning? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de gratis verzekering gewaarborgd wonen. Wilt u weten wat deze verzekering precies inhoudt? Lees dan snel verder.

  Wat is de verzekering gewaarborgd wonen?

  Wanneer u ten minste 12 maanden achtereen gewerkt hebt, is het wellicht mogelijk om een verzekering gewaarborgd wonen te ontvangen. Deze verzekering heeft een looptijd van 10 jaar en is volledig gratis. De verzekering dekt het risico dat u loopt met betrekking tot het kunnen aflossen van uw hypothecaire lening bij overlijden of volledige arbeidsongeschiktheid. Wanneer u de verzekering gewaarborgd wonen heeft afgesloten, blijven uw familie en uzelf niet met schulden zitten als u uw lening niet langer kunt betalen. Het resterende bedrag wordt dan via de verzekering afgedekt.

  Kom ik in aanmerking voor de verzekering gewaarborgd wonen?

  De verzekering gewaarborgd wonen is alleen geldig voor woningen in het Vlaamse gewest. U komt daarnaast alleen in aanmerking hiervoor als u de verzekering gewaarborgd wonen wilt aanvragen voor uw eigen woning dat tevens uw hoofdverblijf is en als u geen andere woning in uw bezit heeft.
  Een andere eis voor het kunnen afsluiten van de verzekering gewaarborgd wonen is dat u arbeidsgeschikt bent, dat u momenteel deeltijds of voltijds werkende bent met een contract van onbepaalde duur en dat u op het moment van afsluiten ten minste 12 maanden achtereenvolgend hebt gewerkt. Bij een tijdelijk contract komt u alleen in aanmerking als u tenminste één jaar voor uw huidige werkgever gewerkt heeft. Zelfstandigen in hoofdberoep komen tevens voor de verzekering gewaarborgd wonen in aanmerking. Uitzendarbeid is hiervan echter uitgesloten. Daarnaast dient u geen andere verzekeringen van de Vlaamse overheid te hebben lopen die u dekken tegen inkomensverlies.
  Een bijkomende eis is dat u de verzekering gewaarborgd wonen binnen één jaar na de eerste kapitaalsopname van uw lening aanvraagt. Het moet hierbij gaan om een lening voor het bouwen, kopen of renoveren van een woning. Een herfinanciering of een lening voor een lening komen hierbij niet in aanmerking.
  Bij nieuwbouw kunt u onder bepaalde voorwaarden ook nog aanspraak maken op een verzekering voor de lening voor bouwgrond in combinatie met een woning. Ook gelden hiervoor energie-eisen en inkomensgrenzen. Win voor de specifieke voorwaarden informatie in bij een onafhankelijk adviseur.

  Advies over de verzekering gewaarborgd wonen

  Wilt u advies over de verzekering gewaarborgd wonen, dan kunt u terecht bij WoonHypotheek. Wij kunnen u persoonlijk en deskundig advies geven over de verzekering gewaarborgd wonen. Tevens kunt u bij WoonHypotheek terecht voor het aanvragen van een woonhypotheek voor een aankoop, verbouwing of renovatie. Wij helpen u graag bij elke stap. Ga voor meer informatie naar onze website.

  MEER ADVIES IN STEUNMAATREGELEN