5 tips om je woning razendsnel te verkopen

 • 13jun
  Gepost in andere

  Wanneer je je huis op de markt zet, breekt er een spannende periode aan! Vaak heb je al een andere woning op het oog en wil je zo snel mogelijk je huidige huis verkopen. Dat is het zeker het geval wanneer je een overbruggingskrediet hebt lopen. Niemand wordt immers graag met dubbele maandlasten geconfronteerd!

  Gelukkig zijn er meerdere zaken die je kunt doen om de verkoop van je huis tot een succes te maken. Bepaalde factoren kunnen zorgen voor dat tikkeltje extra uitstraling dat kopers over de streep zal trekken. We zetten er 5 op een rij:

  1. Zorg ervoor dat je huis er "op zijn paasbest" uitziet

  Als je iets wil verkopen, dan moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het er aantrekkelijk uitziet. Dat geldt ook voor een woning. Al voordat de foto’s worden genomen, is het een goed idee om je huis kort te doorlopen met een blocnote en een pen. Schrijf alle zaken op die je opvallen, en die je zelf als koper misschien zouden afschrikken. Dit kan een rommelig hoekje zijn, een witte muur die niet meer wit is of een kamer die volgepropt is met spullen. Zorg ervoor dat dit allemaal wordt opgeknapt, dan voelt je huis meteen een stuk overzichtelijker en mooier.

  2. Overweeg eventueel te renoveren

  Zijn er enkele grote gebreken aan je woning? Misschien scheuren in de gevel of een lekkende dakgoot? Dan kan het herstellen en renoveren van deze onderdelen je misschien heel wat winst opleveren. Kopers zien over het algemeen graag een huis dat ‘af’ is. In dit artikel overlopen we welke klussen  en renovatiewerken al dan niet winstgevend kunnen zijn.

  3. Zet diverse verkoopkanalen in

  Naast de standaard immowebsites waar je woning zal worden geplaatst, zijn er tegenwoordig meerdere kanalen beschikbaar die nog meer potentiële kijkers aan kunnen trekken. Social media biedt bijvoorbeeld vele mogelijkheden, doordat je huis razendsnel verspreid kan worden en zo vele woningzoekenden bereikt.

  4. Zorg voor mooie foto’s en video’s

  Een goede presentatie is het halve werk. Het verdient aanbeveling een goede fotograaf in te schakelen, opdat je mooie woning ook mooi gepresenteerd kan worden. Het merendeel van de woningzoekenden zal altijd eerst naar de foto’s kijken, alvorens de omschrijving van je woning te lezen. Zorg er dus voor dat je foto’s en ander beeldmateriaal in orde zijn.

  5. Plan een open dag in en pas daarna individuele bezoekers

  Een open dag is een fantastische mogelijkheid om je woning in een kort tijdsbestek aan zoveel mogelijk kopers te tonen. Maar wist je dat een open dag ook de kansen op verkoop vergroot? Wanneer kopers andere kopers zien en merken dat zij enthousiast zijn, is de kans groot dat zij eerder een bod zullen doen zodat anderen er niet met de buit vandoor gaan. Het werkt eigenlijk een beetje als een uitverkoop; mensen worden zenuwachtig bij het idee dat een ander misschien winst zal behalen.

  Wil je in ieder geval alvast je financiële situatie op orde hebben?

  Heb je nog vragen over je hypothecaire lening? Bel dan snel met Woonhypotheek. Dankzij onze jarenlange ervaring en goede contacten met 25 kredietverstrekkers, kunnen wij je voorzien van uitgebreid onafhankelijk advies op het gebied van hypotheken en alle financiële aangelegenheden die met de aankoop en verkoop van een woning gepaard gaan. Zo kan jij je volledig focussen op de verkoop van je woning!

  MEER ADVIES IN ANDERE