Een hypotheeklening herfinancieren of een tweede lening aangaan?

 • 4mei
  Gepost in financiering

  Denkt u aan het verbouwen van uw woning, wilt u bijvoorbeeld een extra ruimte toevoegen of een grote verbouwing van uw bestaande ruimtes ondergaan? Dan kunt u ervoor kiezen om dit te financieren met een lening. Echter, het aangaan van een tweede lening naast uw hypotheeklening is niet altijd de voordeligste oplossing. Mogelijk is uw hypotheeklening herfinancieren een aantrekkelijkere optie. Meer weten? Lees dan snel verder.

  Een hypotheeklening herfinancieren: hoe werkt dat?

  Wilt u verbouwen of om een andere reden een tweede lening aangaan naast uw huidige hypotheeklening, dan is het wellicht mogelijk om deze tweede lening op te nemen als bijkomende lening op uw huidige bedrag. Daarbij wordt het te lenen bedrag samengevoegd met het bedrag dat u reeds dient te betalen voor uw hypotheeklening. Het bedrag dat u periodiek betaald wordt verrekend met het bedrag dat u anders via een tweede lening zou verkrijgen. U houdt zo maar één lening, wel zo makkelijk. Dit noemt men uw hypotheeklening herfinancieren. Een hypotheeklening herfinancieren betekent tevens dat u het totale bedrag over een langere periode gespreid kunt betalen. Dit is vaak dan ook een voordeligere optie dan het aangaan van twee naast elkaar lopende leningen. Wanneer u de lening na herfinanciering over een lagere periode kunt spreiden, betaalt u immers per periode, bijvoorbeeld maandelijks, ook een lager aflosbedrag.

  Een herfinancieringssimulatie uitvoeren

  Wilt u weten of uw hypotheeklening herfinancieren voor u aantrekkelijk is? Voer dan een hypotheeklening simulatie uit of laat u direct gedegen adviseren door een onafhankelijke partij. WoonHypotheek kan u hier bij van dienst zijn.

  Met een hypotheeklening simulatie berekent u zelf snel en eenvoudig hoeveel een hypotheeklening herfinanciering u periodiek gaat kosten. U kunt met een simulatie hulpmiddel verschillende aflosperiodes en bedragen invoeren om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. Het is daarnaast verstandig om ook hypotheekadvies in te winnen zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De simulatie is namelijk slechts een schatting van de herfinanciering van uw hypotheeklening.

  Advies op maat bij hypotheeklening herfinancieren

  Uiteraard wilt u niet te veel betalen voor uw woonhypotheeklening, ook niet wanneer u kiest voor een hypotheeklening herfinancieren. Het is daarom verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit vergt echter de nodige tijd en energie van u. WoonHypotheek kan desgewenst deze zoektocht van u overnemen. Samen met u komen wij zo tot een optimale hypotheeklening herfinanciering. WoonHypotheek zoekt de goedkoopste en beste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Uw hypotheeklening herfinancieren begint dan ook met een bezoekje aan onze website.

  CONTACTEER ONS of SIMULEER ONLINE

  MEER ADVIES IN FINANCIERING